Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Прогноз волинського синоптика: воєнна осінь-2022 буде і з бабиним літом, і з морозами

Фотоколаж volyn.com.ua.

Прогноз волинського синоптика: воєнна осінь-2022 буде і з бабиним літом, і з морозами

Народний синоптик із Каменя-Каширського Володимир Деркач (на фото) поділився із читачами «Волині» своїм баченням погоди у наступні три місяці

Спостерігаючи на початку року за природою (у період між Різдвом 25 грудня і Різдвом 7 січня), він з’ясував, що зима у наші краї не забариться

Вересень

Осінь принесе на Волинь мінливу та вітряну погоду з помірними опадами. Принаймні така ситуація очікується у перші дні місяця. Температура – комфортна, але на початку декади буде декілька прохолодних днів (без заморозків). Далі прийде справжнє осіннє тепло, щоправда, це не літня спека – купальники вже не знадобляться. Ймовірність опадів у другій десятиденці дуже низька. Останній відрізок вересня буде дуже вологим. На його початку варто сподіватися ще на кілька погожих днів, за якими прийдуть сильні опади. Температура знизиться. Цей період на Волині називають «жидівські кучки».

Жовтень

Погожі дні на початку місяця трохи зіпсують невеликі опади всередині декади. Далі ж добряче потепліє і прийде довгождане бабине літо. Така погода протримається до Покрови. Потім похолодає, особливо вночі. Можливі невеличкі опади.

Останній відрізок вересня буде дуже вологим. Цей період на Волині називають «жидівські кучки».

Перші слабкі заморозки волиняни відчують у третій декаді жовтня. На цей період випаде 2–3 теплих дні. Вірогідність опадів невелика.

Листопад

Цього місяця осінь поступово змінить статус із «ранньої» на «пізню». На початку день–два ще будуть теплими (як для листопада), а з середини першої декади прийде похолодання, йтимуть дощі, інколи навіть з мокрим снігом.

Реклама Google

Така ж ситуація буде і на початку наступної десятиденки. Потім варто очікувати ще декілька погожих днів без опадів. А далі знову – зниження температури.

Остання декада налякає зимою – можливі навіть морози. Велика вірогідність опадів: снігу та мокрого снігу.

Леонід ОЛІЙНИК.

Читайте також на volyn.com.ua: «Кровопивце путіне, тремти: бабця Люба у 102 роки взялася плести «кікімори»!​».

Telegram Channel