Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Найсмачніші рецепти овочевих рагу: добірка

Нехай смакує!

Фото із сайту youtube.com.

Найсмачніші рецепти овочевих рагу: добірка

Це одна з найбільш простих та економних страв. Здавна її готували наприкінці літа й на початку осені, коли збирали урожай. Нині ж вона доступна в будь-який час, адже навіть узимку на полицях магазинів можна знайти необхідні продукти. Тушковані овочі надзвичайно корисні для організму, це не тільки джерело вітамінів і мінеральних речовин, але й щадна термічна обробка, тому овочеве рагу можна віднести до дієтичних страв 

Квасолеве

Інгредієнти: 0,5 кг картоплі, 0,5 кг капусти, 2 цибулини, 2 морквини, 2 скл. квасолі, 2 ст. л. томатної пасти, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Відварити квасолю майже до готовності. Картоплю нарізати шматочками невеликого розміру, моркву натерти, капусту дрібно нашинкувати, цибулю покраяти півкільцям+69и. На сковороді підсмажити цибулю і моркву, викласти в чугунок, всипати капусту, накрити кришкою і протушкувати 5–7 хвилин. Додати картоплю, квасолю, томатну пасту, розведену водою, спеції і сіль за смаком, закрити кришку і на невеликому вогні тушкувати 30 хвилин, після чого перемішати і дати настоятись. Подаючи страву на стіл, посипати посіченою зеленню.

Грибне

Інгредієнти: 300 г печериць, 3 картоплини, 1 морквина, 1 цибулина, 2 ст. л. свіжого або замороженого зеленого горошку, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. томатної пасти, цибуля зелена, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Гриби почистити, промити і нарізати пластинками, цибулю – півкільцями, тушкувати з додаванням олії протягом 10 хвилин. Всипати нарізані кубиками,ц картоплю і моркву, зелений горошок, посолити, влити розведену 3 склянками гарячої води томатну пасту, довести до кипіння і на слабкому вогні тушкувати 35–40 хвилин. Перед подачею посипати рагу дрібно посіченою зеленою цибулею.

Свинину промити, нарізати шматочками й обсмажити на розігрітій у сковороді олії до появи рум’яної скоринки.

Асорті

Інгредієнти: 0,5 кг картоплі, 400–500 г інших овочів (на вибір – моркви, ріпи, брукви, капусти (звичайної, цвітної), стручкової квасолі, ріпчастої цибулі), 2– 3 ст. л. томатної пасти (або декілька свіжих помідорів), 2 ст. л. борошна, 4 ст. л. олії, сіль та спеції – за смаком.

Приготування. Очищені, вимиті овочі нарізати кубиками. Моркву, ріпу, брукву, капусту тушкувати. Квасолю відварити. Картоплю і цибулю обсмажити на олії. Окремо на сухій сковороді підсмажити борошно, розвести овочевим бульйоном, додати томатну пасту чи дрібно нарізані помідори і прокип’ятити. Соусом залити підготовлені овочі, складені в каструлю, додати солі, перцю, лавровий лист, 3–4 гвоздики, накрити каструлю кришкою і тушкувати 15–20 хвилин. Подаючи на стіл, посипати рагу зеленню петрушки.

Читайте також: Страва на честь британської королеви чи романтичне освідчення кухаря: рецепти найсмачнішої шарлотки.

Святкове з м’ясом

Інгредієнти: 0,5 кг свинини, 1 кг картоплі, 1 кабачок, 3 великі болгарські перчини, 1 перець пекучий (за бажанням), 4 помідори, 2 морквини, 3 цибулини, 5 зубчиків часнику, кріп, петрушка, 5 ст. л. томатної пасти, олія, коріандр мелений, сіль та перець – до смаку, лавровий лист.

Приготування. Свинину промити, нарізати шматочками й обсмажити на розігрітій у сковороді олії до появи рум’яної скоринки. Цибулю покраяти кубиками, моркву – пластинками. Всипати овочі до м’яса, перемішати і готувати до м’якості (приблизно 5–7 хвилин). Кабачок нарізати кубиками, перекласти в ємність, в якій будете готувати рагу. Картоплю й помідори покраяти так само, додати до кабачків, перемішати. Перець промити, видалити насіння і порізати кубиками. Часник подрібнити. Всипати перець і часник в сковорідку, злегка обсмажити, додати томатну пасту, перемішати, накрити кришкою і тушкувати кілька хвилин. Скласти всі підготовлені продукти в чавунок, посолити, поперчити, вкинути лавровий лист, влити дві склянки води, накрити кришкою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Потому зменшити вогонь і тушкувати рагу 30–40 хвилин, поки соус не загусне. В кінці дрібно посікти кріп і петрушку, всипати до страви, вимішати, протушкувати кілька хвилин і вимкнути вогонь.

Реклама Google

Telegram Channel