Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
«Нехай вони віддадуть свою землю путіну!»

«росія зазнає поразки на полі бою в Україні, а тому намагається за будь-яку ціну заморозити воєнні дії, використовуючи тактику залякування ядерною зброєю».

Фото ілюстративне.

«Нехай вони віддадуть свою землю путіну!»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Михайло ПОДОЛЯК, радник глави Офісу Президента України, допустив можливий обмін заарештованого очільника українського підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва на українських полонених:

 

 «Якщо потрібно, ми зробимо все, щоб забрати реальних громадян України – не ось цих фіктивних ряджених, скажімо так, червоних директорів – а реальних. І ці суб’єкти можуть потрапити також в обмінний список. Щодо Медведчука: отримали всі дані, свідчення, віддали – займайтеся там своїм Медведчуком. Забрали своїх класних хлопців. Я сподіваюся, що ми будемо використовувати будь-яку можливість, будь-яких людей, особливо громадян росії, для того, щоб забрати своїх хлопців».

Олексій ДАНІЛОВ, секретар Ради нацбезпеки та оборони України, розкритикував думку деяких європейських лідерів про те, що Україні для закінчення війни з росією доведеться змиритися із втратою частини території:

 

 «Нехай вони віддадуть свою землю путіну! Я хочу подивитися, як відреагує їхнє суспільство, їхні виборці та їхні діти».

Олег НІКОЛЕНКО, речник МЗС, про несподівану заяву члена конґресу США Пола Госара:

 

 «Порівняння українців із «гарматним м’ясом» з боку члена конґресу США Пола Госара є абсолютно неприйнятним. США добре відомі цінності, за які бореться український народ: свобода, демократичний розвиток, верховенство права та повага до прав людини. Ставити під сумнів підтримку України – давати путіну зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії».

Іван ЛЕНЬО, один із лідерів фольк-рок-гурту «Kozak System», про те, коли закінчиться війна:

 

 «Коли мене запитують, коли закінчиться війна, я відповідаю, що мене вже не бентежить, коли вона закінчиться. Вона, можливо, безкінечна у різних її фазах і станах. Головне – щоб моя воля і моє бажання жити у незалежній країні ніколи не розтанули, щоб у мене були сили, і передати своїм дітям і внукам, що росія – абсолютний ворог для українців. І ми будемо боротися, доки це терористичне утворення не розпадеться на маленькі князівства. І тоді, можливо, ми зможемо видихнути».

Анджей ДУДА, президент Польщі, про російське залякування Заходу ядерною зброєю:

 

  «росія зазнає поразки на полі бою в Україні, а тому намагається за будь-яку ціну заморозити воєнні дії, використовуючи тактику залякування ядерною зброєю. Захід не повинен піддаватися на шантаж, а має й надалі допомагати Україні, поки росія не залишить окуповані території України».

Віктор АНДРУСІВ, публіцист, колишній радник голови МВС, про воєнну ситуацію на Херсонському напрямку:

 

 «Наразі нічого радісного для нас там не відбувається. Не ведіться на розмови про підготовку до відступу росіян. Це імітаційна діяльність, аби спровокувати наші необдумані штурми. росіяни нічого не планують здавати. Зараз у них план складається з кількох стадій. На першому етапі мета – збити нашу наступальну ініціативу, завдавши значних втрат. Якщо це нас не зупинить, то росіяни планують відступити до Херсона з метою звузити лінію фронту на правому березі. І тоді втягнути нас у виснажливу битву за Херсон. Поки нам усім треба зменшити ура-настрій. Ми переможемо і з великою ймовірністю повернемо Херсон ще цього року. Але це має бути продумано».

Віталій ПОРТНИКОВ, журналіст, вважає, що на Україну чекає довгий шлях боротьби з росією:

 

 «Мене дивує, коли люди покладають надії не на нашу перемогу, а на крах росії 
і вірять, що путіна скоро скинуть і що у росіян «терпець урветься». Мене дивує, коли покладають надії на смерть путіна. Коли українські політики й журналісти сміються над віком путіна й глузливо називають його «дідом». Перепрошую, але путін молодший за Байдена, Трампа, Ненсі Пелосі. Я дуже хотів би, щоб російський президент був ровесником американського президента. Але російський президент – ровесник голови Китаю. У цього дуету ще величезні плани на майбутнє, і саме цим планам ми маємо протистояти. Ми маємо перемогти росію такою, якою вона є. Або зазнати нищівної поразки і зникнути з політичної карти світу. Іншого вибору у нас немає». 

Читайте також: ««Коли повертався із заблокованого Маріуполя, у двигун вертольота влучила ракета», – льотчик Соловйов».

Реклама Google

Telegram Channel