Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
«Мам, чому в нас у холодильнику російський прапор?»

Ми переможемо!

Волинь-нова

«Мам, чому в нас у холодильнику російський прапор?»

«Як це розуміти?» – обурено запитав мене нещодавно 12-річний син, помітивши, що консерви на полицях розставлені у триколор, який сьогодні ненавидять всі українці. Біло-синьо-червоні бляшанки мали насправді хаотичне розташування, і, якби не дитяча пильність, я й уваги не звернула б на такий неприємний збіг. А малий, який має чудове почуття гумору, не оминув можливості пожартувати і нагадати, що тепер все російське – то зло

З першого дня війни у нас на дверях холодильника наліплений синьо-жовтий прапор і рецепт «коктейлю Молотова». Владислав намалював ці плакати 24 лютого і прикріпив на найбільш видному місці. Стяг, сказав, буде там завжди, а листівку із «бандерівським смузі» знімемо після Перемоги. І раптом всередині нашого патріотичного холодильника таке неподобство. Обурившись побаченим, малий витягнув і чітко пересортував усі консерви (наші запаси на «голодну зиму»).

Діти-війни» – колись казали на наших дідусів і бабусь, які закінчили по 4 класи. Звучало трепетно і водночас страшно, наче з паралельної реальності. А тепер так можна називати й наших

«Діти-війни» – колись казали на наших дідусів і бабусь, які закінчили по 4 класи. Звучало трепетно і водночас страшно, наче з паралельної реальності. А тепер так можна називати й наших. Війна зробила їх вразливими.  Вони – свідомі, адекватно реагують на нинішню ситуацію, вболівають за Україну і ненавидять росію. А ще стараються докласти хоч маленьку лепту, аби пришвидшити перемогу: продають солодощі, виторг приносять у волонтерські штаби, віддають для ЗСУ подаровані на дні народження гривні чи збирають гроші просто на вулиці. Згадаймо співучого 8-річного хлопчика зі Львова, який передав захисникам мільйон гривень. 

Українці щодня показують нездоланну волю до Перемоги. І дорослі, і малі демонструють велику силу духу. Нема сумніву, що разом ми її таки пришвидшимо. А ця війна, хоч принесла в Україну багато горя, але й зробила нас сильнішими. І хочеться сподіватися, що назавжди відсікла все російське. Принаймні  у свідомості наших дітей.

Аліна ВІТИНСЬКА,
редакторка відділу місцевого самоврядування та сільського життя газети «Волинь» 

Читайте також: «Там війна, а вони, курва, ходять з айфонами»: як поляк розкритикував українських біженців

Реклама Google

Telegram Channel