Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
Буржуйки та окопні свічки –  від благодійного фонду «Перемога УА» 

Юлія Селедець – справжній спец у виготовленні бліндажних свічок.

Фото із сайту БФ «Перемога УА»

Буржуйки та окопні свічки –  від благодійного фонду «Перемога УА» 

Учні Нововолинського ліцею №2 першими серед інших навчальних закладів передали зібрані свічки на виготовлення окопних засобів обігріву для наших військових. Згодом доєдналися майже всі школи та небайдужі мешканці шахтарського міста

Цю потрібну справу започаткував після повномасштабного вторгнення росіян нововолинський підприємець Олег Селедець разом із дочкою Юлією. Спочатку всі матеріали закуповували самі. Коли нововолинці та жителі сусіднього Володимира побачили в соціальних мережах дописи про роботу, почали приносити та надсилати парафін, віск, старі свічки, металеві консервні посудини. Волинська фабрика гофротари допомагала з картоном.

Учні Нововолинського ліцею №2 разом із директоркою Аллою Кобиш теж працюють для наближення перемоги над ворогом.
Учні Нововолинського ліцею №2 разом із директоркою Аллою Кобиш теж працюють для наближення перемоги над ворогом.

 Згодом пан Олег разом із волонтером Валерієм Курстаком та активісткою Олею Горун створили благодійний фонд «Перемога УА», аби краще координувати роботу щодо забезпечення потреб військових. Він як один із засновників у день свого народження, коли виповнилося 57 років, через фейсбук-сторінку оголосив акцію «Всі по 57 гривень!». Під кінець дня повідомив, що за кілька годин для закупівлі необхідного матеріалу було зібрано майже 5 тисяч гривень.

Хоч ця справа потребує неабияких коштів, постійно допомагають і місцеві благодійники, 
і земляки, які наразі перебувають за кордоном.

Пізніше поставили на конвеєр виготовлення буржуйок для бліндажів. Знайшлися волонтери-зварювальники, а також ті, хто жертвує матеріал. І хоч ця справа потребує неабияких коштів, постійно допомагають і місцеві благодійники, і земляки, які наразі перебувають за кордоном. Завдяки спільній роботі щотижня на фронт відправляють усе, що стане в пригоді нашим захисникам із настанням холодів. 

Роксолана ВИШНЕВИЧ

Читайте також: «Американка Уєн Венді разом  із волинськими волонтерами потрапила під обстріл на передовій»

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel