Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Головний мандрівник України з Волині отримав почесне звання

Тепер Олексій Артамонов — заслужений діяч естрадного мистецтва України!

Фото Ірини КРАВЧУК.

Головний мандрівник України з Волині отримав почесне звання

Це й не дивно, адже він увесь вік присвятив туризму, знайомий з багатьма відомими людьми

Колись Олексій Євгенович Артамонов працював у Києві в держслужбі туризму і курортів, був головним адміністратором асоціації діячів естрадного мистецтва. Тож займався організацією всіх фестивалів, які проводила асоціація. А їх було більше 20. Це і всім відомі «Закарпатський едельвейс», «Медобори», «Боромля» та інші. Часто їздив у відрядження, а разом з тим дбав про сім’ю. На жаль, доля забрала в Олексія Євгеновича кохану дружину, яку називає лише Лідочкою, а потім і сина. 

– Я вже 10 років проживаю в Луцькому геріатричному пансіонаті, – розповідає наш гість. – Але продовжую подорожувати, відвідувати міжнародні туристичні виставки, концерти. Мене знають у будь-якому санаторії, готелі. Не сиджу на місці. От і цього року далеко подорожував – у Хорватію. З Тернополя організовували паломницьку поїздку, а один із депутатів обласної ради виділив мені кошти. Так я відвідав Междугір’я – місце об’явлення Пресвятої Богородиці, молився за мир і за нашу Волинь. Також щойно повернувся з «Лісової пісні», туди виграв путівку, – усміхається Олексій Євгенович.

Він розповів, що, коли приїздить у Київ, завжди зупиняється в готелі «Гостинність» від Київського університету туризму, економіки і права:

– А ректор вишу, професор Володимир Кирилович Федорченко, вручив мені знак, що я головний мандрівник України.

До слова, цього року пан Олексій відзначив поважний ювілей – 70-річчя. Але сил і бажання відвідувати нові місця йому не бракує.

Cаме подорожі дають людині духовне перезавантаження. 

Він згадує про мандрівку в Прагу, де йому безкоштовно намалювали портрет, про поїздку на святу гору Афон.

– Були деякі проблеми з візою, коли їздив на Афон. Але мені допомогли через консульство. Я 10 днів мандрував монастирями. Трапилася тоді невелика прикрість – у мене вкрали 100 доларів. Але в монастирі Святого Пантелеймона Цілителя архімандрит

Євлогій подарував мені ладан, ікону «Неутолима печаль» (вона тепер у нас в геріартричному пансіонаті) і… 200 євро, за які я потім з’їздив у Париж, – ділиться враженнями пан Олексій.

Цього чоловіка знають і поважають скрізь. Так, на 40-річчя геріартричного пансіонату благодійники подарували йому холодильник, а організація Червоного Хреста – функціональний рюкзак для подорожей. 

Днями Олексій Євгенович отримав важливу нагороду – почесне звання «Заслужений діяч естрадного мистецтва України».

Наостанок чоловік каже, що вірить: війна скоро закінчиться і настане мир. Тож волинянам радить спланувати мандрівки на Козацькі могили в Берестечку, в Замок Любарта, Музей волинської ікони, на Світязь. Адже саме подорожі дають людині духовне перезавантаження. 

Олеся БАНАДА.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel