Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Сестра героїні з Волині: «Як прийдуть чечени, моїй мамі першій відріжуть голову…»

На похороні 28–літньої військової медикині Олени Созонюк представники місцевої влади говорили багато втішних слів її рідним і запевняли: «Герої не вмирають!». От час і довести, що це не пустопорожні обіцянки…

Фото з фейсбук-сторінки «Турійська територіальна громада: сьогодення».

Сестра героїні з Волині: «Як прийдуть чечени, моїй мамі першій відріжуть голову…»

Доброго дня! Знаєте, ніколи не думала, що напишу подібний пост, але…  Всі, хто з Турійщини, знає, що наша церква села Обенижі перейшла до ПЦУ. Зараз священник мп Чижук Святослав судиться з моїм батьком

Відкрито говорить, щоб ми виплатили йому гроші, бо він через мого батька втратив церкву. Вже був один суд, 3 листопада – наступний.

Мовляв, має травму психологічну, бо батько нібито «його побив», але ні побоїв, ні синяків нема. Священник сказав, що ми ж отримали гроші за мою сестру Созонюк Олену, яка загинула на війні 3 вересня, то можемо заплатити. Коли Олена була жива і приїхала в село останній раз, він до неї сказав: «Ти ще жива?!». Вона особисто мені розповідала це при житті!!! Скажіть, люди, яким треба бути, щоб таке говорити?!! Ким???

 

Тепер він судиться з моїм батьком, бо він його спровокував словами, цитую: «Ти ж за доньку отримав гроші, можеш мені і виплатити, я ж не боюся нікого і нічого — навіть Бога!»

У червні цей Чижук вдарив по голові побратима моєї сестри, який був після контузії, і кричав: «Я рускій поп, вдарь мене, я ж за рускій мір».

 Ти ж за доньку отримав гроші, можеш мені і виплатити, я ж не боюся нікого і нічого — навіть Бога!

Боже, що це робиться??! Моя сестра загинула за Україну, де в Україні з членів її сім’ї «рускій поп» хоче нажитися з виплат, коли в неї дитина сиротою лишилася?.. Якою може бути людина, що таке робить?

Реклама Google

Цей Чижук жив 20 років у нас у селі, він прекрасно знає, що мій батько після війни в Афганістані і не стримує себе в емоціях… Як людина, яка таке робить, може себе називати і далі священником?! Як люди в моєму селі – це 10–15 осіб – далі можуть до нього ходити, копати йому картоплю і прославляти руского попа, коли в Україні війна?!

Ще при зміні церкви на українську він відкрито казав: якщо ви виженете мене — на ваші хати бомби полетять. Жінка одна, його парафіянка, говорила, що як прийдуть чечени, моїй мамі першій відріжуть голову, бо її дочка в лавах армії…

Я не знаю, за що борються там наші захисники, коли тут таке робиться?!»

Ольга СОЗОНЮК.

Читайте також на volyn.com.ua: «На «бюджет» у виші поступатимуть знову лише «свої люди»?».

Telegram Channel