Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Орки запитували, чому  в Україні корови живуть краще, ніж в них люди, і — вбивали

Ось яка картина постала на фермі, коли її залишили окупанти.

Фото із сайту realist.online.

Орки запитували, чому  в Україні корови живуть краще, ніж в них люди, і — вбивали

На Харківщині окупанти знущалися над худобою і зруйнували одну з найбільших молочних ферм в Україні

У селі Шестакове Харківської області під час окупації рашисти на фермі вбили дві тисячі корів. Головний агроном Сергій Яценко розповів, що на підприємстві загарбники поселилися у березні. Спершу співробітники, які залишалися на фермі, намагалися доглядати за тваринами, але ставало щораз нестерпніше.

«Спочатку зайшли «л/днр», вони якось нас не чіпали, а потім через два–три тижні зайшла російська армія, це був просто жах… Треба їм трактор, корову зарізати, м’ясо. Ми покинули й корів, я не зміг тут залишатися. Я сказав, що пішов по ключі, сам завів машину і просто поїхав звідти», — розповів він.

У результаті залишились доглядати за тваринами лиш декілька людей. Окупанти запускали їх за паспортами, звіряли з якимись списками, але в будь–яку мить могли просто заборонити заходити на територію.

Були випадки, що лежить корова, яка ще вчора ходила, а в неї відрізана або нога, або частина тулуба. Просто вбивали корів, відрізали частини того, що їм найкраще смакує. І так залишали.

«Було таке, що не пускали сюди й п’ять днів. Просто не пускали! А як же корови?! Їх же ніхто не годує! Було багато корів з телятами. Телята їх самі смоктали. Були випадки, що лежить корова, яка ще вчора ходила, а в неї відрізана або нога, або частина тулуба.

Просто вбивали корів, відрізали частини того, що їм найкраще смакує. І так залишали», — зазначив агроном.

Завідувачка підсобного господарства агроферми Катерина Казенна розповіла, що рашисти розграбували все майно ферми. Вони крали трактори, сіялки, вивозили навіть коров’ячий корм і все дивувалися, що в Україні худоба живе краще за людей в росії. «Вони не могли осягнути: як це так, у корів пластикові вікна стоять, бойлери, у нас там була родильна. На жаль, її немає, розбили, пів бокса залишилося. Там були бойлер, поїлки та лампи для телят, все сучасне, все зроблене з турботою про людей і тварин. Навіть шланги для доїльних апаратів росіяни покрали», — розповіла завідувачка.

Молочна ферма підприємства «Агромол» була однією з найбільших в Україні. Тут надоювали по 40 тонн молока щодня. З трьох тисяч корів росіяни вбили дві третини.
росія — це не просто імперія зла, це імперія абсолютного зла…

Василь КІТ

Читайте також: ««Їй щось влили до рота, а потім повісили»: у Херсонській області окупанти публічно стратили медсестру»

Реклама Google

Telegram Channel