Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Сюрприз для Рембо: Порошенко привіз у Навчальний центр УДА дефіцитне обладнання

«Цей тренажер суттєво підвищує якість підготовки операторів ПЗРК — переносних зенітно–ракетних комплексів».

Волинь-нова

Сюрприз для Рембо: Порошенко привіз у Навчальний центр УДА дефіцитне обладнання

П’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності», передав у військовий Навчальний центр Української добровольчої армії сучасний тренажер для підготовки операторів переносних зенітно–ракетних комплексів (ПЗРК)

Керівник центру — Роман Танетко з позивним Рембо — депутат Дніпропетровської облради від «Європейської Солідарності», колишній командир штурмової роти УДА, очільник осередку ГО «Res_Publica. Брати по Зброї» у Дніпрі.

 

 У 2014–му Рембо добровольцем пішов в АТО. Був у найгарячіших точках: Авдіївці, Волновасі, Пісках, Красногорівці. Тож добре знає, наскільки важливим є навчання військовій справі. У Навчальному центрі УДА готують артилеристів, парамедиків, штурмові загони, аеророзвідку. Інструктори — люди з великим військовим досвідом. А випускники воюють на найгарячіших ділянках фронту.

 

 «Сьогодні, як ми й обіцяли, робимо внесок у забезпечення навчальної бази для тих, хто проходить тут підготовку. Коли я запитав у Рембо, про що він мріє, він мені сказав: «Мріємо ми в першу чергу про тренажер для ПЗРК. Але коштує він дуже дорого, понад 1,5 мільйона гривень, і черга розписана по підрозділах Збройних сил, — згадує Порошенко. — Це був сюрприз, коли приїхали із заводу–виробника представники нашої команди і почали монтаж дуже якісної нової версії — як щодо «заліза», так і щодо програмного забезпечення. Тренажер суттєво підвищує якість підготовки операторів ПЗРК».

У Навчальному центрі УДА готують артилеристів, парамедиків, штурмові загони, аеророзвідку, які потім воюють на найгарячіших ділянках фронту.

Порошенко також повідомив, що Навчальний центр може бути долучений до підготовки операторів БПЛА «Poseidon»  масштабного  проєкту «Очі арти», який реалізується спільно з ГО «Справа громад». «У нас укладений контракт з одним із навчальних центрів

Міністерства оборони, Генштабу. І я хотів би запропонувати, щоби ми опрацювали, і ви мали можливість готувати операторів цих безпілотних літальних апаратів спільно з навчальним центром командування Ракетних військ і артилерії, — пояснює Порошенко. —

Я переконаний, що нам вдасться виконати поставлені завдання. Дуже дякую вам за службу — і разом до перемоги», — наголосив п’ятий Президент.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google
 

Telegram Channel