Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рабіновича позбавили депутатського мандата,  але цього мало!

А скільки таких рабіновичів і васильковських є в стінах нашого парламенту?

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Рабіновича позбавили депутатського мандата,  але цього мало!

«Чому депутати заборонених партій включаються в «телемарафони» і ведуть нормальне політичне життя, створюючи нові політичні групи і фракції?» — запитують у «Європейській Солідарності»

3 листопада Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів Вадима Рабіновича (ОПЗЖ) та Ігоря Васильковського («Слуга народу»), яких раніше Президент України позбавив українського громадянства. Таким чином, у Раді наразі залишилося 417 нардепів.

Нагадаємо, що Вадим Рабінович був одним із лідерів проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя», діяльність якої в Україні остаточно заборонили у вересні. Сам Рабінович повідомляв, що виїхав з України в Ізраїль ще на початку лютого — за лічені дні до повномасштабного вторгнення росії до України. Ігор Васильковський був обраний до парламенту від партії «Слуга народу» у виборчому окрузі № 139 (Одещина).

Тим часом фракція «Європейська Солідарність» вимагає внести до порядку денного розроблені нею законопроєкти про позбавлення депутатських повноважень усіх обранців від заборонених партій.

В цій залі є депутати, мабуть, які мають подвійне громадянство. Де СБУ, яка має дати повну інформацію про таких нардепів, щоб вони позбулися мандатів?

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час виступу з трибуни парламенту, зокрема, заявила: «В цій залі є депутати, мабуть, які мають подвійне громадянство. Де СБУ, яка має дати повну інформацію про таких нардепів, щоб вони позбулися мандатів? Є нарешті рішення РНБО щодо заборонених партій, це партія Шарія, ОПЗЖ. Чому обранці від цих партій включаються в марафони і ведуть нормальне політичне життя, створюючи нові політичні групи і фракції?».

Ірина Геращенко нагадала про парламентаря–зрадника від правлячої партії Ковальова, якого «наші доблесні партизани відправили на концерт Кобзона» (тобто ліквідували, це сталось на Херсонщині. — Ред.). «Але він і досі є депутатом Верховної Ради і досі його картка для голосування є в залі», — дивується Геращенко.

«Наша фракція вимагає системного вирішення цього питання. Ми зареєстрували законопроєкт про позбавлення депутатських повноважень всіх членів заборонених фракцій. Ми зареєстрували альтернативний законопроєкт щодо заборони їм створювати як у парламенті, так і в місцевих радах нові депутатські групи і впливати на ухвалення рішень, бути донорами для партії влади за «правильними голосуваннями», — сказала вона. — Люстрація і справедливість — це те, чого вимагає сьогодні українське суспільство.

Всі, хто кликав російського окупанта на нашу землю, мають понести політичну відповідальність», — зазначила Геращенко.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel