Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Обранці волинської громади хочуть позбутися головного податківця краю через конфлікт інтересів»

Видається, що головний податківець області Сергій Лисеюк став кісткою у горлі депутата Володимира Бондара (праворуч).

Фото зі сторінки Волинської облради у фейсбуці і сайту vl.tax.gov.ua.

«Обранці волинської громади хочуть позбутися головного податківця краю через конфлікт інтересів»

Таке припущення зробив депутат обласної ради, представник фракції Аграрної партії України Андрій Мельник. Він вважає, що партія більшості в представницькому органі краю перенесла власний конфлікт із фіскалами у публічну площину, частково маніпулюючи думкою депутатського корпусу і, зрештою, обманюючи усіх волинян

Ініціатори «звільнення» очільника Головного управління ДПС України в області стверджують, що він створює перешкоди для малого та середнього бізнесу, блокуючи податкові накладні. Мовляв, через це підприємствам вчасно не повертається ПДВ. Андрій Мельник переконаний, що тут політики дещо лукавлять.

— Це не нова проблема для українців. У 2019 році Каб­мін ухвалив постанову від 11.12.№1165, якою регламентується порядок здійснення блокування та здійснення перевірок податкових накладних. Цей процес відбувається автоматично, тому не залежать від рішень будь–якого керівника ДПС чи то на Волині, чи в іншому регіоні нашої держави, — каже депутат.

Під час сесії 15 вересня волинські обранці звернулися до очільників ДБР, НАБУ та спеціалізованої антикорупційної прокуратури з проханням перевірити роботу Головного управління державної податкової служби України в області. Втім, представники більшості чомусь вирішили, що цього недостатньо: голова обласної ради розпорядився створити робочу групу, яка мала б за повідомленнями представників малого та середнього бізнесу вивчити ймовірні зловживання керівника фіскального органу краю.

Правоохоронні органи, які здійснюють перевірку діяльності ДФС, мають також відреагувати на оприлюднений запис розмови депутата Володимира Бондара з в. о. керівника податкової служби в області Сергія Лисеюка.

Під час круглого столу, який відбувся згодом, голова робочої групи, представник правлячої політичної сили в облраді Володимир Бондар озвучив ймовірні факти зловживань податківців, яких, до речі, на це засідання не запросили самі ж організатори.

— Коли депутати нашої фракції та підприємці запитали, чому на зустрічі немає керівників Головного управління ДПС в області, голова обласної ради і пан Бондар пояснили, що просто вирішили обговорити проблему у такому форматі — без фіскалів. Це нам здалося дивним. Врешті під час 19–ї позачергової сесії депутати більшості влаштували шоу зі словесними перепалками та походами до офісу податкової служби, що було схожим на зведення рахунків. Адже всі бізнесмени, яким надавали слово, озвучували претензії не до конкретного посадовця, а загалом до роботи системи, — розповідає Андрій Мельник.

У підсумку роботу виконувача обов’язків керівника податкової служби в області Сергія Лисеюка таки визнали незадовільною. Фактично депутати поставили його на межу звільнення, хоча обласна рада не має таких повноважень

— Усі пропозиції від фракції Аграрної партії України представники більшості відхиляли. Ми ж наполягали на тому, щоб обранці громади не шукали ворогів у персоналіях, а налагодили конструктивну розмову разом з податківцями, представниками обласної держадміністрації, підприємцями й напрацювали механізм вирішення проблеми, яка вже декілька років заважає українському бізнесу.

Згодом на каналі ютуб було розміщено відеозапис розмови вищезгаданих осіб, ймовірного керівника самої робочої групи та очільника ДФС у Волинській області. Якщо проглянути оприлюднений запис у соцмережі, де керівник робочої групи, вживаючи лайливі слова, тиснув на виконувача обов'язків керівника ГУ ДПС в області задля вирішення приватного інтересу.

Я бачу тут конфлікт інтересів і зловживання депутатським статусом та введення в оману волинян та депутатів обласної ради. Я не захищаю ні тих, ні інших, але громада має знати про всі подробиці цього конфлікту та мотиви його учасників, — заявив пан Мельник.
Він каже, що правоохоронні органи, які здійснюють перевірку діяльності ДФС, мають також відреагувати на оприлюднений запис розмови депутата Володимира Бондара з в. о. керівника податкової служби в області Сергія Лисеюка та дати відповідь волинянам, чи справді мав місце такий факт. Адже це торкнулося репутації Волинської обласної ради та довіри волинян, які висловили підтримку депутатам восьмого скликання задля відстоювання інтересів краю, а не приватно–партійних.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel