Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Чудесний» виноград з Волині для запорізького козака Юрія

Родитиме у нас по всій незалежній Україні й виноград, і кавуни, й помідори!

Фото Богдана Павлія (ілюстративне).

«Чудесний» виноград з Волині для запорізького козака Юрія

Історія з відтінком дивовижної магії трапилася із нашою землячкою Лідією Приймак з Луцького району. Не перший рік вона займається саджанцями. Любить рослини, знає про них усе, розводить і продає. Тож ім’я її у певних колах теж відоме.  Я познайомилася з нею завдяки опитуванню для газети

В якийсь момент розмови пані Лідія зауважує, що має що розповісти зі свого життя. Той дивний збіг досі викликає у неї сильні емоції. А почалося усе з дзвінка волинянки, яка забронювала для сина Юрія саджанці винограду. Повідомила, що він — військовий, та залишила його номер телефону. Лідія Приймак, вибачливо усміхаючись, оповідає:

— Як були готові саджанці, набираю того Юрія, перепитую, чи він військовий, й кажу, що можна забирати замовлення. А він каже, що нічого ні про який виноград не знає, але хай–но запитає у мами.

За деякий час волинянка Ліда дізналася від потенційного клієнта, що він не той, про кого вона думала. Тобто він таки Юрій, і таки військовий, але аж із Запоріжжя. На час розмови він саме лікувався у госпіталі на Львівщині.

Пані Ліда усміхається знову, але цього разу радісно, й додає:

— Той Юрій знову мені телефонував. Запитував, чи прийметься виноград із Волині на запорізькій землі. Бо він би посадив після війни, як переможемо… А чого ж йому не прийнятися?!

— Але не думайте, що цим усе закінчилося! Той Юрій знову мені телефонував. Запитував, чи прийметься виноград із Волині на запорізькій землі. Бо він би посадив після війни, як переможемо… А чого ж йому не прийнятися?! Отаке було, бо якусь цифру не так записала…

Нашу розмову перебиває покупець, який шукає саджанець айви. Пані Лідія повідомляє йому, що сортів «росіянка» чи «сибірянка» у неї нема: хоч славилися вони морозостійкістю, вона їх не хоче — звела, як росія напала на Україну. Натомість пропонує людям «Божий дар». Окрім роботи, молиться, волонтерить, чекає з війни шістьох племінників та вірить у Перемогу.

Оксана КОВАЛЕНКО

Реклама Google

Читайте також: «Пішла служити, щоб діти не бачили такого, як на Сході: історія прикордонниці, яка служить у волинській теробороні»

Реклама Google

Telegram Channel