Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«путін має сидіти в тюрмі, а не на Балі»

путін має бути в Гаазі, а суд має посадити його за ґрати.

Фото ілбстративне.

«путін має сидіти в тюрмі, а не на Балі»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, про найбільшу помилку за три десятиліття:

 

 «Найбільша помилка України та її політиків за 30 років незалежності — це те, що ми не побудували сильної оборонної стратегії, адже не чекали настільки агресивних та кровопролитних вчинків від країни–терористки росії».

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності», вважає, що запрошення володимира путіна на саміт Великої двадцятки в Індонезії 15–16 листопада має бути відкликане:

 

 «Моє звернення до всього світу, особливо до G7 та G20. Я думаю, що країнам G20 слід відкликати запрошення путіна відвідати Балі (Індонезія). Тому що поки він буде розслаблятися на Балі, саме в той час українці, мирні жителі будуть гинути, будуть вбиті російськими військами. Місце путіна має бути не на Балі. путін має бути в Гаазі, а суд має посадити його за ґрати. І це має бути спільна позиція країн Великої двадцятки, серед яких, до речі, Китай та Індія, тому що їхня роль зараз надзвичайно важлива для припинення війни».

Ллойд ОСТІН, міністр оборони США, про звільнення від російських загарбників Херсонщини:

 

 «Щодо питання про те, чи можуть українці звільнити решту території Херсонської області на правобережжі Дніпра: я, безумовно, вірю в те, що вони здатні це зробити. І найголовніше — що українці вірять у те, що вони здатні це зробити».

Олексій ДАНІЛОВ, секретар РНБО, про майбутнє росії:

 

 «кремль у стадії втрати контролю. Влада у рф стрімко переходить до рук кримінально–терористичного угруповання, силові функції делеговані кадировським каральним загонам і пригожинським зекам. рф перетворилась на типову failed state (неспроможна держава. — Ред.). Далі — дестабілізація, демонтаж, депутінізація».

Валерій ЗАЛУЖНИЙ, Головнокомандувач ЗСУ, про втрати росії у війні:

 

 «За час повномасштабної агресії захисниками України знищено в два рази більше літаків рф, ніж втрачено радянським союзом за 10 років війни в Афганістані — 278 літаків рф в Україні проти 118 радянських літаків в Афганістані. Ця війна є такою ж ганьбою для рф і стане причиною її руйнації».

Віталій КЛИЧКО, мер Києва, закликав жителів столиці бути готовими виїжджати з міста, якщо росіянам вдасться повністю його знеструмити:

 

 «Наші вороги роблять усе для того, щоб місто було без тепла, без води, без енергопостачання… Тому потрібно бути готовими. Ми не виключаємо. Ми прораховуємо різні сценарії… Зроблений запас пального, дизельного палива, запас електрогенераторів, їжі, питної води, пункти обігріву… Я також звертаюся до людей — на поганий сценарій, якщо у нас світла і водопостачання не буде, подумати, якщо у вас є родичі й знайомі в передмісті Києва, де є окреме водопостачання, пічка, тепло, щоб тимчасово там перебувати, — будь ласка, домовтеся, щоб ви могли провести деякий час у своїх друзів чи знайомих».

Микола ВОЛОХОВ, командир підрозділу розвідників «Терра», про перспективи воєнної ситуації на правому березі Дніпра у Херсонській області:

 

 «Якщо підтримувати достатній рівень тиску (на окупантів. — Ред.), вони зберуться й покинуть основні території на правому березі до кінця року чи до настання холодів».

Роман ШРАЙК, журналіст, про те, як і коли закінчиться війна:

 

 «Просто набір моїх особистих відчуттів. До кінця року буде звільнено правобережжя Херсонської області. На початку 2023–го у росії знову доведеться проводити масову мобілізацію. Вона пройде складніше, ніж осіння, бо потенційним мобікам та їхнім родичам уже буде зрозуміло, що мобілізованих відправляють тупо вмирати без необхідного навчання, озброєння та навіть харчування. Криза в рф наростатиме у різних сферах, будуть незадоволені і народ, і «верхівка»… Ситуацію в росії можна порівняти з повітряною кулькою, наповненою проблемами. Ясно, що якщо її надувати все більше і більше, вона лусне. Але в якому місці вона порветься, передбачити неможливо. Загалом, я чекаю, що війна закінчиться у 2023 році».

Михайло ПОДОЛЯК, радник голови Офісу Президента, назвав склад української делегації на переговорах з росією:

 

 «Єдино можлива делегація для «переговорів» із росією має складатися з Abrams, Leopard, Marder, HIMARS. Місце зустрічі — найсхідніша точка міжнародно визнаних кордонів України». 

Читайте також: «Ексголова «Укрексімбанку», який нападав на журналістів, став керівником держкомпанії».

Реклама Google

Telegram Channel