Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Зарплата та додаткова винагорода воїнам: хто і скільки отримує в ЗСУ

Знадобиться знати!

Фото ілюстративне.

Зарплата та додаткова винагорода воїнам: хто і скільки отримує в ЗСУ

Усім військовослужбовцям Збройних сил України із 1 березня 2022 року підвищили грошове забезпечення (зарплати) на 30%. Окрім того, під час дії воєнного стану їм виплачується додаткова грошова винагорода у розмірі від 30 тисяч до 100 тисяч грн

Хто має право на 30 тисяч грн винагороди щомісячно

Під час війни, тобто з 24 лютого, всім військово-
службовцям (виняток – строковики), окрім основної зарплати, виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 тис. грн на місяць. Ця надбавка стосується не лише тих, хто служить у ЗСУ, а й в СБУ, Службі зовнішньої розвідки,

Головному управлінні розвідки Міноборони, Нацгвардії, Держприкордонслужбі, Управлінні державної охорони, Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації, Державній спеціальній службі транспорту, співробітників ДСНС та Нацполіції.

Скільки ж наразі отримує за місяць, наприклад, стрілець Сухопутних військ з урахуванням кваліфікації, звання та додаткової винагороди? За даними Міноборони України, сумарно виходить 43 233 грн, у командира бригади це буде 62 962 грн.

Яка зарплата у військових на передовій

Військовослужбовці, які беруть безпосередню участь у бойових діях (зокрема й строковики), також отримують щомісячне грошове забезпечення та додаткову винагороду у розмірі 100 тис. грн пропорційно часу участі у таких заходах.

Відповідно, той самий стрілець Сухопутних військ, який перебуває на передовій, разом із додатковою винагородою отримує 113 244 грн щомісячно, а командир бригади – 132 962 грн.

Як військовослужбовцям отримати виплати 

Треба прибути до військової частини, пересвідчитися у командира, що є наказ про зарахування на відповідну посаду, та приступити до виконання обов'язків. Надати у фінансовий відділ військової частини реквізити своєї банківської картки, якщо картки немає – документи для відкриття рахунку у банку. Після цього частина подає заявку на виплати до Міністерства оборони. Міноборони перераховує кошти частині, а та вже на банківську картку військовослужбовця.

Куди звертатися у разі виникнення проблем із виплатами 

Підійти до заступника командира по роботі з особовим складом. Якщо це не допомогло, звернутися до фінансистів військової частини. Або ж зателефонувати на гарячу лінію Департаменту фінансів Міністерства оборони

України: (044) 271-35-59, яка працює з 08:00 до 18:00. 

Ліна ВОГОНЬ

Читайте також: «Найпопулярніші паролі 2022 року: підбірка».

Реклама Google

Telegram Channel