Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Карл ІІІ пожалів птахів, бо... обнімається з деревами! (Фото)

Британський монарх віддавна вважається прихильником екологічного способу життя.

Фото із сайту bbc.com.

Карл ІІІ пожалів птахів, бо... обнімається з деревами! (Фото)

Новий король Великобританії розпорядився не подавати у всіх монарших резиденціях фуа-гра – страву з качиної або гусячої печінки, приготування якої вважається етично сумнівним через жорстоке поводження з тваринами

Лист, який отримала організація «Люди за етичне поводження з тваринами» (PETA), підтверджує, що заборона на фуа-гра діє в усіх королівських резиденціях: Балморал, Сандрінгем, Віндзорський замок, замок Гіллсборо та Букінгемський палац.

 

 «Відеозаписів болісного насильницького годування птахів достатньо, щоб викликати в будь-кого нудоту», – прокоментувала віцепрезидентка британського відділення PETA Еліз Аллен, закликавши інших наслідувати приклад Карла ІІІ.

Як відомо, для виробництва фуа-гра качок і гусей годують надміру жирною їжею, поки їхня печінка не роздувається до розміру, вдесятеро більшого за норму, а потім зарізають.

Британський король Карл ІІІ – давній противник фуа-гра, вживання якого він заборонив у власних володіннях понад десять років тому. У Британії існує заборона на виробництво фуа-гра, але не на його продаж або імпорт.

Відеозаписів болісного насильницького годування птахів достатньо, щоб викликати в будь-кого нудоту.

Новий монарх віддавна вважається прихильником екологічного способу життя й високих стандартів добробуту в сільському господарстві. За власним зізнанням, Карл ІІІ заправляє машину біомасою і розмовляє з деревами. 

Наша довідка 

Фуа-гра (фр. foie gras) – гусяча або качина печінка, яку штучно збільшують шляхом відгодівлі. Також паштет із гусячої печінки і символ гастрономічного шику.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel