Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Пеле із лікарні попросив Неймара не залишати збірної Бразилії

Сльози бразильця Неймара, як і сльози португальця Кріштіану Роналду, – топ-теми світових новин.

Фото із сайту fifa.com.

Пеле із лікарні попросив Неймара не залишати збірної Бразилії

«Ти завжди будеш джерелом натхнення. Продовжуй і надалі нас надихати»

82-річний легендарний бразильський екснападник Пеле звернувся до форварда нинішньої збірної Бразилії після вильоту команди з ЧС-2022, що проходить у Катарі. Пентакампеони, як відомо, у чвертьфіналі поступилися команді Хорватії у серії пенальті (основний час – 0:0, додатковий час – 1:1, у серії пенальті – 1:3), після чого 30-річний Неймар не стримав сліз і сказав, що ще не знає, чи продовжить виступи за збірну Бразилії.

«Я бачив, як ти зростав. Уболівав за тебе щодня і, нарешті, можу привітати тебе з тим, що ти зрівнявся зі мною за кількістю голів у збірній Бразилії (забивши Хорватії, Неймар наздогнав Пеле – в обох стало по 77 результативних ударів. – Ред.). Ми знаємо, що це набагато більше, ніж число. Наш найбільший обов’язок як спортсменів – надихати. Надихати наших професійних колег сьогодні, наступні покоління та передусім надихати всіх, хто любить наш вид спорту.

На жаль, день для нас не найщасливіший, але ти завжди будеш джерелом натхнення, яким багато хто прагне стати. Я зрозумів, що чим більше часу минає, тим більше зростає наша спадщина. Мій рекорд було встановлено майже 50 років тому, і досі ніхто не зміг наблизитись до нього. Ти зробив це, хлопче. Я ціную велич твого здобутку.

Мій рекорд було встановлено майже 50 років тому, і досі ніхто не зміг наблизитись до нього. Ти зробив це, хлопче. 

Однак ти знаєш, як і я, що немає більшого щастя, ніж радість представляти нашу країну. Мені 82, і після таких років я сподіваюся, що якимось чином надихнув тебе зайти так далеко. Більше того, сподіваюся, що твоє досягнення поширюється на мільйони людей, які йдуть за тобою, щоб кинути виклик тому, що здається неможливим.

Твоя спадщина далеко не закінчена. Продовжуй нас надихати. А я продовжуватиму радіти кожному твоєму голу, як робив це в кожній грі, в якій бачив тебе на полі», – написав Пеле у інстаграмі.

Як відомо, триразовий чемпіон світу з футболу Едсон Арантіс ду Насіменту (таке справжнє прізвище Пеле) через онкохворобу кишківника зараз перебуває в лікарні, де його перевели на режим паліативної допомоги. А 30-річний Неймар так жодного разу і не вигравав Мундіаль... 

Петро ПАС.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel