Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Божий знак? Митрополит Онуфрій розлив чашу  з причастям

Фото із сайту novynarnia.com

Божий знак? Митрополит Онуфрій розлив чашу з причастям

Халепа сталася, коли предстоятель упц московського патріархату святкував 32-гу річницю архієрейської хіротонії

Під час літургії в Києво-Печерській лаврі митрополитові Питиримові (Миколаївському) стало зле, від похитнувся і підштовхнув Онуфрія (на фото), коли той тримав чашу зі святими дарами. Чаша перевернулася прямо на Онуфрія.

Розлити чашу з Кров’ю Христа вважається дуже поганим знаком. Релігієзнавець Дмитро Горєвой зауважує, що «вже Господь підказує попам російської православної церкви в Україні, що щось вони роб­лять не так». «Для віруючих людей це дуже потужний та серйозний знак. Фактично головний московський піп в Україні стояв у Крові Господній, що вкрай символічно. Зазвичай біляцерковне передання трактує це як відвернення Бога від людини, позбавлення благодаті і все таке інше», – зазначив він.

Журналістка Соня Кошкіна пише, що через цей інцидент народ був шокований. Особливо сам Онуфрій.

Журналістка Соня Кошкіна пише, що через цей інцидент народ був шокований. Особливо сам Онуфрій. «Розлити чашу з Кров’ю Христа – нічого гіршого бути не може. Та ще й у такий день», – написала вона. Кошкіна також нагадала ще один знаковий випадок: рівно за сорок днів до великої війни, 14 січня, з Софії впав хрест. 

«Ця подія особисто для мене стала куди більш значущою, ніж усі попередження американської розвідки, разом узяті. Війна, повторюся, розгорнулася за сорок днів. Але хрест відновили, освятили і вже поставили на місце, тож наша Перемога вже близько, не сумнівайтеся», – переконана Соня Кошкіна.

Василь КІТ

Читайте також: «У Рівному зеленкою облили портрет Тараса Шевченка».

Реклама Google

Telegram Channel