Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
4 мільйони курей: на найбільшій птахофабриці в Україні окупанти знищили усю птицю

Найближчим селам загрожує екологічна катастрофа.

Фото із соцмереж.

4 мільйони курей: на найбільшій птахофабриці в Україні окупанти знищили усю птицю

Підприємство розташоване у відомій Чорнобаївці біля Херсона

Прокуратура розпочала слідчі дії про екоцид, адже падіж такої кількості птахів міг призвести до бактеріального зараження значної території. Частина загиблих курей досі перебуває у пташниках. Під час огляду на території птахофабрики було також знайдено місце поховання загиблої птиці — триметровий котлован площею 1880 кв. м. Відібрано необхідні зразки для з’ясування впливу загибелі курей на навколишнє природне середовище.

д час окупації підприємство не мало можливості годувати птахів та підтримувати санітарний режим, у результаті чого загинула переважна більшість курей.

Ферма ще у березні залишилась без електроенергії. Під час окупації підприємство не мало можливості годувати птахів та підтримувати санітарний режим, у результаті чого загинула переважна більшість курей. До початку війни їх там було понад 4 млн. Загальні фінансові втрати від знищення виробництва курячих яєць внаслідок російської агресії сягають 1,5 млрд гривень.

Як відомо, на Харківщині окупанти знищили одну з найбільших молочних агроферм у селі Шестаковому, де було понад три тисячі голів худоби.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel