Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
На Волині виявили ще двох хворих на менінгококову інфекцію

Епідемічний нагляд за вогнищем триває.

Фото: volindses.com.ua.

На Волині виявили ще двох хворих на менінгококову інфекцію

Фахівцями Ковельського районного відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» оперативно розпочато епідрозслідування. Воно викликано фактом, що нещодавно 17-річний підліток помер від менінгококової інфекції

На сьогодні встановлено 174 контактні особи (по домашньому вогнищу, місцю навчання та роботи близьких померлого). У тих, хто був «в контакті», провели забір матеріалу з носоглотки на менінгококову інфекцію.

Відповідно до результатів мікробіологічної лабораторії Ковельського районного відділу, 172 зразки від’ємні (тобто негативні), два — позитивні. Хворі ізольовані, перебувають на лікуванні, стан перебігу недуги легкий.

Про це інформує прес-служба Центру контролю та профілактики хвороб Волині.

Двоє хворих на менінгококову інфекцію ізольовані, стан перебігу недуги легкий.

   Заходи щодо локалізації менінгококової інфекції в осередку здійснюються спільно з медичними працівниками Ковельського міжрегіонально-територіального об’єднання, котрі продовжують проводити медичне спостереження за контактними особами. Епідемічний нагляд за вогнищем триває.

    Основним профілактичним заходом МІ є раннє виявлення та ізоляція хворих, санація виявлених бактеріальних носіїв, дотримання правил особистої гігієни. У період сезонного підвищення захворюваності слід обмежити відвідування місць із великим скупченням людей.

     В Україні щеплення від менінгококової інфекції належить до рекомендованих. Тобто вакцинуватися можна власним коштом. Вакцина проти менінгококової інфекції «Менактра» зареєстрована в Україні та при бажанні громадян може бути придбана самостійно.

 Довідково. Менінгококова інфекція (МІ) — антропонозне інфекційне захворювання, що передається повітряно-краплинним шляхом і має різні клінічні прояви (від безсимптомного носоглоткового носійства до генералізованих форм із високою летальністю). Небезпека інфекції полягає в тому, що вона може мати дуже швидкий, блискавичний розвиток важких форм з високим ризиком летального результату. У такому випадку від різкого підвищення температури, висипань — аж до ураження головного мозку, цілого організму, сильної інтоксикації та загибелі хворого — може минути лише одна доба. 

Читайте також: «На Волині 17-річний підліток помер від менінгококової інфекції»

Реклама Google

Telegram Channel