Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Закохався у вчительку із трьома дітьми... майбутній президент Франції (Фото)

«У нас немає класичної сім’ї – це незаперечна реальність. Але від цього в нашій родині не менше любові».

Фото із сайту epaimages.gov.

Закохався у вчительку із трьома дітьми... майбутній президент Франції (Фото)

«Коли б я не відважилася на наше одруження, то все життя пройшло б мимо», – так висловилася в одному з недавніх інтерв’ю дружина президента Франції Еммануеля Макрона Бріджит – його колишня шкільна наставниця, від якої він молодший на 24 роки

Батьки заборонили наближатися до сина до його 18-річчя

Через нестандартні стосунки батьки Макрона вислали його до Парижа у віці 17 років та заборонили Бріджит наближатися до хлопця, доки йому не виповниться 18. Про це свого часу повідомляло Daily Mail. Еммануель Макрон і досі намагається довести своїм батькам, що вчинив правильно, закохавшись у шкільну вчительку. Про його життя в екзилі в ексклюзивному інтерв'ю виданню розповідав професор Монжу. 

Почуття до Бріджит у хлопця з'явилися, коли йому було 15 років, під час уроків акторської майстерності у приватній католицькій школі в місті Амьєн на півночі Франції.  Бріджит, яка викладала ці уроки, сказала Макрону, що в п’єсі немає вільної для нього ролі, й запропонувала разом написати сценарій. Жінка тоді вже була одружена та мала трьох дітей, які навчалися разом із Макроном в одній школі. Чоловік учительки нічого не підозрював, оскільки звик до того, що до них в гості часто приходили учні на вечерю в п'ятницю. 

«У Франції люди відкриті до питань сексу та кохання. Але це був скандал. Бріджит була одруженою, мала трьох дітей, і Еммануель був її учнем. Ви можете уявити, що думали про це все інші батьки», – розмірковував  професор. Пара так і не зізналася, коли стосунки учня та вчительки переросли в історію кохання, заявивши, що це їхній секрет.

Батьки Макрона, обоє лікарі, були шоковані, однак вирішили не подавати заяву до поліції. Вони не могли повірити у стосунки сина з дорослою жінкою. Мати Еммануеля зустрілася з Бріджит і благала її залишити сина у спокої хоча б доти, доки йому не виповниться 18 років, на що вчителька відповіла, що не може нічого обіцяти.

Ми разом писали щоп’ятниці ввечері, а кожну суботу я починала чекати п’ятницю. Я сама не розуміла чому. 

У свою чергу, батько Макрона домовився із керівництвом найкращого ліцею у Франції, що розташовувався в Парижі, щоб  прийняли його сина на навчання. Він відіслав Еммануеля до столиці, щоб убезпечити його від цих стосунків та скандалу в місті. Втім, хлопець пообіцяв Бріджит, що одного дня він одружиться з нею.

У Парижі Еммануеля підтримала його бабуся. Зрештою, їхні стосунки благословила і мати Макрона, а Бріджит сказала, що піде від свого чоловіка. Рішення матері було дуже важливим для Макрона. Еммануель та Бріджит знали, що коли вона не благословить їх, то їхні стосунки закінчаться. Проте мати Макрона побачила, що те, що відбувалося між парою, було чимось справжнім та особливим.

У ліцеї в Парижі Еммануель навчався дуже добре, повністю реалізовуючи свій потенціал. Він зберігав вірність Бріджит, давши усім зрозуміти, що його серце уже зайняте. І хоча хлопець ніколи не розповідав про свою історію кохання, багато хто у школі про неї знав.

На вихідних Еммануель повертався до рідного міста.  Саме тоді й зустрічався із Бріджит.

Батько Бріджит, людина доволі відома у містечку, був розлючений через стосунки дочки із учнем. Її чоловік пішов з дому, залишивши дітей із жінкою. Зрештою, Еммануель та Бріджит одружилися через 13 років після початку своїх контроверсійних стосунків. Перед цим він прийшов до її дітей та запитав дозволу. Для нього було важливим, щоб діти обраниці були згодні.

«Звичайно, на сніданок я приходжу зі своїми зморшками, а він – зі своєю свіжістю, але так уже склалося»

Бріджит - єдина, кому повністю довіряє Еммануель.

 А ось як вперше коментувала сама Бріджит такий «нерівний шлюб» в одному з недавніх інтерв’ю: «В Еммануеля тільки один недолік – він молодший. Це наш сімейний жарт, а так ми взагалі не відчуваємо різниці у віці».
Зазначаючи, що їй ніколи не подобалися молодші чоловіки,  перша леді Франції каже: «Дурні, які розповідають, що я читала вірші  Еммануеля і його домашні завдання, брешуть». Так, вона була його вчителькою, але не в школі, а в театральному гуртку. І відчула, що стосунки змінюються, коли працювали над п’єсою Едуардо де Філіппо «Мистецтво комедії». «Ми разом писали щоп’ятниці ввечері, а кожну суботу я починала чекати п’ятницю. Я сама не розуміла чому. Все мені здавалося таким ненормальним».

За словами Бріджит, саме вона порадила Еммануелю поїхати в Париж, щоб там закінчити старші класи, вважаючи, що так для нього буде краще. На той час між ними ще нічого не було, але пліткування вже почалося, хоч насправді жінка займалася тільки своїми дітьми.

Найскладнішим періодом в історії їхнього кохання була довга розлука. І відстань, яка розділяла до 2007 року. Рятувало те, що закохані багато писали одне одному.

Все відбувалося поступово. З цього приводу Бріджит говорила в інтерв’ю, що потроху вела свою сім’ю до усвідомлення того, що відбувається. Еммануель готував свою сім’ю. Власне, відповідь на те, що багатьох так цікавило й цікавить навіть через роки, ось у цих словах першої леді Франції:  «Ми не рубали з плеча. У будь-якому випадку від розлуки завжди є рани. І діти часто страждають. Я знаю, що завдала дітям болю, і саме цим найбільше собі дорікаю. Але я не могла по-іншому. Є моменти, коли доводиться робити життєвий вибір. Це був мій випадок. Роки різниці у віці, про які говорять, насправді нічого не означають. Звичайно, на сніданок я приходжу зі своїми зморшками, а він – зі своєю свіжістю, але так уже склалося. Та коли б я тоді не відважилася на наше одруження, то все життя пройшло б мимо. Я пережила багато щастя завдяки дітям, але я повинна була прожити і це кохання, щоб бути дійсно щасливою».

Джерело: tsn.ua, elle.ua.

Гляньте - і скажіть, що це не любов?!
Гляньте - і скажіть, що це не любов?! / 2015 Getty Images
Telegram Channel