Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Воїни Волинської бригади знищили ворожий гелікоптер у нетиповий спосіб

«Ми завершимо Перемогою цю війну!»

Фото із сайту mil.gov.ua.

Воїни Волинської бригади знищили ворожий гелікоптер у нетиповий спосіб

Нещодавно бійці бригади імені князя Романа Великого розстріляли рашистський вертоліт. Уразити його вдалося нестандартним чином – за допомогою… самохідної артилерії

Наші гармаші миттєво відреагували на інформацію аеророзвідників про виявлення місця посадки ворожого гвинтокрила з десантом і філігранно відпрацювали.

Про цей епізод журналістам Military Media Center розповів командир князівської бригади полковник Олександр Охріменко (на фото). Він також згадав доблесний шлях, який Волинська бригада пройшла з дня повномасштабного вторгнення.

«Наприкінці лютого минулого року наша князівська бригада знаходилася на Рівненському полігоні, де проходила бойове злагодження, ми освоювали ще нові на той час «джавеліни». 23 лютого близько 23:00 бригада була піднята по тривозі», – розповів він. За словами командира, наступного дня його підрозділ вже прийняв перший бій на Київщині.

Уже 24 лютого 2022 року ми прийняли перший бій в Київській області. російські загарбники переважали нас у техніці та в кількості особового складу у 20, а то й у 30 разів.

«Ми знали, куди рухатися, ширину смуги оборони. Сотні кілометрів особовий склад долав на танках і бойових машинах, і вже 24 лютого 2022 року ми прийняли перший бій у Київській області. російські загарбники переважали нас у техніці та в кількості особового складу у 20, а то й у 30 разів. Тому ми застосували тактику невеликих мобільних груп із засідок та завдавали ураження росіянам, які наступали великими колонами, цілими полками і дивізіями. Ми ж за допомогою «тактики наскоку» знищували кілька одиниць ворожої техніки і відходили на інший напрямок», – пригадав командир бригади.

Так, одна з наших маневрено-вогневих груп під командуванням старшого лейтенанта Ігоря Скучинського біля Макарова знищила до 30 одиниць техніки за добу. Живої сили ніхто не рахував.

Загалом за 412 днів війни солдати бригади імені князя Романа Великого воювали на 6 напрямках: захищали Південь країни, били ворога на Донбасі і на Запоріжжі, звільняли Харківщину.
Полковник Охріменко додав, що всіх мотивує сім’я, наші діти, рідні: своєю незламністю на полі бою ми даємо можливість їм жити, розвиватися, відбудовувати країну, працювати, ходити в садочок, школу. «Ми завершимо Перемогою цю війну!» – наголосив командир бригади. 

Читайте також: «Стівен Кінг запропонував віддати його «синю галочку» з Twitter Фонду Сергія Притули».

Реклама Google

Telegram Channel