Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Україна матиме нове свято у день,  коли був знищений крейсер «москва»

Козакам у 406-ту бригаду, яка й відправила російський крейсер на дно, команда Порошенка привезла залізні «гостинці» – вантажівки DAF, старлінки, рації і шини.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Україна матиме нове свято у день, коли був знищений крейсер «москва»

Рік тому 13 квітня українські сили оборони підбили флагман російського флоту. За добу, під час буксирування, крейсер «москва» вартістю у 740 мільйонів доларів потонув

В Україні дуже оригінально відзначили річницю знищення найбільшого у Чорному морі військового корабля загарбників. Саме 13 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про День працівника оборонно-промислового комплексу. «Сьогодні в нас визначний день. 13 квітня 2022 року українська ракета допомогла навести лад в українській акваторії Чорного моря. Завдяки нашому «Нептуну» ворожий флагман відправився саме туди, де йому й місце, як і всім іншим російським військовим кораблям», – зазначив Зеленський.

Свято щорічно відзначатиметься 13 квітня.

Як відомо, найбільший внесок у створення української крилатої протикорабельної ракети «Нептун», здатної вражати цілі на відстані до 280 кілометрів, був зроблений у 2015–2019 роках. 

Найбільший внесок у створення української крилатої протикорабельної ракети «Нептун», здатної вражати цілі на відстані до 280 кілометрів, був зроблений у 2015–2019 роках.

30 січня 2018-го відбулися успішні перші льотні випробування «Нептуна» за участі тодішнього секретаря РНБО України Олександра Турчинова, а 5 квітня 2019 року на полігоні в Одеській області пройшли випробування комплексу наземного базування, на яких був присутній тодішній глава держави Петро Порошенко.

П’ятий Президент, до речі, теж відзначив річницю потоплення «Нептуном» «москви» – він привіз залізні «гостинці» у 406-ту бригаду, яка й відправила російський крейсер на дно. «Підсилювати боєздатність наших артилеристів – честь для нас. І особлива втіха, коли знаємо, які вони нещадні до ворога. Співпраця ГО «Справа громад» із цією бригадою відточена, як годинник: від них – запит, від нас (Фонд Порошенка та ГО «Справа громад» працюють спільно. – Ред.) – вантаж. Забезпечуємо всім, чим необхідно: автівками, раціями, шинами, старлінками. Цього разу привезли для воїнів-артилеристів вантажівки DAF», – поділився Порошенко.

«Я хочу подякувати вам за той величезний внесок, який ви робите для захисту країни. І немає жодного сумніву, що ми переможемо і що росія піде слідом за ракетним крейсером «москва», який потопила влучним залпом з «Нептуна» 406-та бригада», – наголосив Петро Порошенко.

Так і буде. 

 Марка «Русскій воєнний корабль…всьо!» стала найпопулярнішою 2022 року.

Марка «Русскій воєнний корабль…всьо!» стала найпопулярнішою 2022 року. 

Читайте також: «22-річний воїн «волинської» бригади Степан: «Хочу бути серед тих, хто раз і назавжди зупинить ворога»»

Реклама Google

Telegram Channel