Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Я у людей не краду, я краду у держави!»

Сергій МАРЧЕНКО, блогер: «Брешемо самі, толеруємо чужу брехню».

Фото з відкритих джерел.

«Я у людей не краду, я краду у держави!»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

 

Олексій РЕЗНІКОВ, міністр оборони України, про кількість полеглих українських воїнів:

«У нас, звичайно, є жертви, тому що ми на війні. Але вони критично менші за російські. Я не можу назвати цифру, але можу вас запевнити, що загальна кількість менша, ніж кількість загиблих унаслідок землетрусу в Туреччині (50 тисяч. – Ред.). Наше головне завдання – зберегти життя наших солдатів, а росія використовує їх як гарматне м’ясо. Це тактика м’ясорубки. Їм байдуже».


 

Олександр МОТИЛЬ, історик, про відео, де російські загарбники відрізають голову українському полоненому:

«…Воно має нагадати проросійськи налаштованим західним політикам та аналітикам, що росія володимира путіна – не проста авторитарна держава, яка має свої геополітичні інтереси. Ні, це злочинна держава, яка, як і нацистська Німеччина, перестане вбивати тільки тоді, коли її змусять зупинитися. Переговори з путіним про Україну так само корисні, як і переговори з гітлером про Освенцім».


 

Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ, політолог, боєць ЗСУ, про офіційних осіб, які заради економії не хочуть повертати військовим виплати у 30 тисяч гривень:

«Всіх охочих пожирувати на армійському забезпеченні щиро запрошуємо до лав ЗСУ та Сил оборони. Пропонуємо провести захопливий і незабутній час і просидіти навіть не на «нулі», а у «нефронтових» Херсонській або Харківській областях хоча б тиждень».


 

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, про те, як має закінчитись війна:

«Є лише один шлях зупинити російський терор, повернути безпеку всім нашим містам і громадам, від Сумщини до Донбасу, від Харківщини до Херсонщини, від Київщини до Ялти. І цей шлях – військова перемога України».



Ллойд ОСТІН, міністр оборони Сполучених Штатів Америки, вірить в силу ЗСУ:

«У них (ЗСУ. – Ред.) є всі необхідні можливості, щоб досягти успіху. Ми навчили, підготували величезну кількість особового складу. Вважаю, що вони достатньо готові до продовження (наступальних. – Ред.) дій та операцій».



 

 Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про те, чому ми бідна країна:

«Бо корупція і несплата податків. З одного боку, чиновники розкрадають куций бюджет. З іншого – бюджет куций, бо підприємці масово не платять податків. Як казав Поворознюк (підприємець. – Ред.), «я у людей не краду, я краду у держави!». І йому аплодують, не задумуючись, звідки береться у держави. А береться ж за рахунок нас із вами!.. Отак і живемо. Брешемо самі, толеруємо чужу брехню. Не платимо податків, бо ж у кожному живе маленький Поворознюк. А потім – чомусь! – у нас бідна країна. І немає зброї. І доводиться за все те платити на фронті власними життями. Сумно...».



 

 Ян ВАЛЕТОВ, письменник, про очікуваний наступ ЗСУ:

«Прочитав кілька оптимістичних прогнозів щодо майбутнього наступу. До ідіотизму оптимістичні. Сто тисяч сюди, п’ятдесят туди, тут ми поставимо кінноту! Читав і зраду. Теж до ідіотизму – ай-ай-ай! Все пропало! Нічого нема! Проклятий Захід нас зрадив! Єрмак – російський шпигун.

Позиції різні, можна сказати протилежні, але спільне в них є – дурість, однобокість, необ’єктивність. Проблема виникає там, де від неї відмахуються. Переоцінка сил веде до нищівної поразки. Недооцінка вбиває з такою самою ефективністю. Може, експертам трохи помовчати? Нудить уже, чесно кажучи».



 

 Віктор АНДРУСІВ, радник міністра внутрішніх справ, про витік документів Пентагону, з яких випливає, що США скептично оцінюють шанси України на вдалий контрнаступ:

«І що? Це ті самі США, які давали 96 годин Маріу­полю, 3 дні Києву і два тижні країні. Це ті самі США, які не бачили шансів звільнити Херсон. Увесь минулий рік Україна доводила світу, що її недооцінюють, а росію переоцінюють. Тому це проблема аналітиків США, чому вони не роблять висновків із минулого року, а не наша».


 

 Олександр КОЧЕТКОВ, політичний аналітик, колишній інженер-конструктор КБ «Південне», про те, коли закінчиться війна:

«Найоптимістичніший сценарій – припинення активних бойових дій восени нинішнього року. Більш реальний – гаряча стадія війни триватиме ще 2–3 роки. Надійний стійкий мир, певно, настане років за 10, коли в росії встановиться та укріпиться демократичний лад. А до того можливі спалахи бойових дій. Якщо стане реальністю найоптимістичніший сценарій (припинення активних бойових дій восени), то частина Донбасу та Крим деякий час будуть мати той чи інший спеціальний статус. Одразу повернути все навряд чи вдасться».

Читайте також: «Горохівські поети декламування розпочали у сутінках, які асоціювали зі злом у слові «росія»... (Фото)»

Реклама Google

Telegram Channel