Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
«Коли розказуєте, що в паспорті ви Кірілл з двома «л», то спробуйте записатися на росії  Дариною чи Миколою»

Читайте і запам’ятайте!

Фотоколаж із сайту encrypted-tbn0.gstatic.com.

«Коли розказуєте, що в паспорті ви Кірілл з двома «л», то спробуйте записатися на росії Дариною чи Миколою»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Михайло НЕПРАН, перший віцепрезидент торгово-промислової палати, про те, кому мають дякувати українські пенсіонери та бюджетники:

«Мінфін України повідомив, що США надали грант (пожертва, яку не треба повертати. – Ред.) 1,2 млрд доларів на забезпечення виплат бюджету соціальної та гуманітарної сфери. Пояснюю, як любив говорити третій Президент України, щоб зрозумів «маленький українець»: пенсії в травні, зарплати вчителям, лікарям, культпрацівникам, іншим бюджетникам оплатять американські платники податків, безкорисливо, без повернення, просто так – як підтримка в нашій війні з агресором.

Це все, що потрібно знати середньостатистичній бабусі-пенсіонерці, яка слухає і ведеться на російську завуальовану пропаганду».



Ян ВАЛЕТОВ, письменник, про те, як у майбутньому жити поруч із країною-терористом, яка будь-якої миті може повторити такий обстріл, як нещодавно в Умані, де загинуло 23 людини, в тому числі 6 дітей:

«Потрібно закривати небо. Потрібно створювати зброю помсти. Треба зробити так, щоб у відповідь на багатоповерхівку в Умані палали аеродромні склади та їхні літаки. Щоб не лише жителі України не спали від тривог, але не спалося й мешканцям «наймиролюбнішої» країни у світі. Немає іншого виходу».



Віктор АНДРУСІВ, політолог, про обстріл росіянами багатоквартирного будинку в Умані:

«Цілий день думаю: куди він стріляв? Ну от куди? Що там у тій Умані? Військ немає, тому що це логістично тупо їх тримати. Заводів якихось немає. Ну от куди? Раніше хоч якось логіка існувала – типу енергетика. А це просто якась дурниця. І тут я згадав про безпілотники, які впали під москвою. Пересрав пуйло. Занервував. Узяв і обстріляв цивільних. І що це для нього міняє? Безпілотники вже долітають до москви. І ти, суко, за все відповіси».



Сергій МАРЧЕНКО, блогер, вважає, що дерусифікація в Україні має бути повною:

«Коли розказуєте, що в паспорті ви Кірілл з двома «л», то спробуйте зареєструватися на росії Дариною чи Миколою. В кращому випадку скажуть не вимахуватися і записатися «чєловєчєскім» ім’ям Дарья, в гіршому – здадуть у ФСБ, і ви сядете. Тобто в них такої проблеми немає взагалі, бо все українське під повною забороною.

Як би це не було спокусливо, війни на виживання не виграють у білих рукавичках. Якщо ми будемо думати, що московське толерувати, а що – ні, поки вони тотально нищать усе українське, ми приречені. Наші ж внуки, виховані на російських ютюбах, підпишуть чергову Переяславську раду, і всі, хто вже ліг і хто ще ляже, ляжуть марно».



Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ, закликає не сприймати український контрнаступ як вирішальну битву:

«Контрнаступ не слід вважати вирішальною битвою. Вирішальна битва – та, яка приведе до повного звільнення українських територій. Цей висновок можна буде зробити наприкінці, а не на початку битви...

Якщо знадобиться один контрнаступ – буде один, якщо потрібно два або більше – буде так. Це не той конфлікт, який можна буде заморозити».

Якщо знадобиться один контрнаступ – буде один, якщо потрібно два або більше – буде так. Це не той конфлікт, який можна буде заморозити.



Сергій ЧЕРЕВАТИЙ, представник Східного угруповання військ ЗСУ, пояснив, за рахунок чого наша артилерія досягла паритету з ворожою у Бахмуті:

«Ми перебуваємо, грубо кажучи, на артилерійській дієті... Наші артилеристи та ракетники звикли до цього, тому вони максимально точно звіряють цілі з даними безпілотників та намагаються їх вражати. І, по суті, досягають паритету тим, що якісно вражають цілі».



Віктор БОБИРЕНКО, політолог, про те, чому для президента США Джо Байдена важлива Перемога України:

«Джо Байден офіційно повідомив, що планує висунути свою кандидатуру від Демократичної партії на виборах президента США у 2024 році. 

Наймогутнішою перевагою (над конкурентами. – Ред.) Байдена може стати Перемога України над росією. Це ідеологічне протистояння. Це цивілізаційне протистояння. Це зоряні війни. І для Байдена важливо, щоб Україна перемогла. Тим більше, що таку Перемогу він може покласти й у свою особисту скарбничку».



Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, політолог, про те, чому не можна вірити «хорошим росіянам», які виступають проти путіна:

«Хороші росіяни» категорично проти планів і прагнень України та союзників демонтувати росію як таку. І негайно проголосять нас ворогами, щойно путіна не стане і світ візьметься за рф. Ми зобов’язані це чітко усвідомити: росія як джерело агресії не закінчиться зі зникненням (у будь-який спосіб) путіна. Ні Навальний, ні Ходорковський, ні вся теперішня «еліта в екзилі» по Європах та Еміратах не погодяться на владу в сильно урізаній, не імперській росії. І готові криваво боротися за імперію». 

Читайте також на volyn.com.ua: «Я це напророчила у 1986 році, коли почали з В’ячеславом Судимою співати стрілецькі й повстанські пісні і нас питали – чи не страшно?..».

Реклама Google

Telegram Channel