Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
«Ми за російський газ розраховувались комплексами С-300 і ракетами...»

Фото: Укрінформ.

«Ми за російський газ розраховувались комплексами С-300 і ракетами...»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, перебуваючи з візитом у Нідерландах, виступив у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі, який видав ордер на арешт путіна:

 

 «Безумовно, ми всі хочемо бачити тут іншого володимира. Ми хочемо бачити його в Гаазі. Того, хто заслуговує бути тут за злочинні дії. І це має бути здійснено тут – у столиці міжнародного права. Я впевнений, що це станеться, коли ми переможемо. А ми переможемо».

Володимир В’ЯТРОВИЧ, народний депутат від «Європейської Солідарності», про рішення українського парламенту, який визнав ідеологію рашизму тоталітарною та людиноненависницькою:

 

 «У заяві Верховної Ради йдеться про те, що рашизм ґрунтується на традиціях російського шовінізму й імперіалізму, практиках комуністичного режиму СРСР та націонал-соціалізму (гітлерівської Німеччини. Ред.). Це дуже важливо для розуміння природи зла, з яким зіткнулася Україна і весь цивілізований світ. Тому що нинішня війна – не просто «війна путіна», ідеологією рашизму глибоко просякнуте все російське суспільство… Засуджуючи рашизм, ми закликаємо світову спільноту об’єднати зусилля для подолання загроз, які він несе для миру й безпеки усього людства».

Сергій ЛЯМЕЦЬ, журналіст, блогер, вважає, що в інформпросторі створюється істерія, «вимагаючи» українського наступу:

 

 «Дивно недооцінювати росіян. Вони, може, і не генії стратегії. Але дуже підступні, жорстокі та небезпечні. Вже зараз навіть мені зрозуміло, що вони готувалися до контрнаступу України навіть більше, ніж власне Україна. Готували авіацію, яку ми ще не бачили у справі. Готували зброю, задля якої закуповували чіпи через Казахстан та інші країни. Готували резерви, які навмисно не пускали у бій. Тобто, вони побиті, але далеко не безпорадні.
Тож вірю, що український Генштаб усе це знає, в тому числі завдяки нашим партнерам. І якщо треба чекати та бути обережними – треба чекати та бути обережними».

Олексій ДАНІЛОВ, секретар РНБО України, про те, чому має зникнути росія:

 

 «Там, де доля України перетинається з росією, – це завжди історія мільйонів жертв, убивств і страждань. Усе, чого торкається росія, перетворюється на смерть, гниль і бруд. Мільйони ненароджених українських дітей, ненаписаних книг, непрочитаних віршів. Поламані долі, вкрадене минуле і спроба вкрасти наше майбутнє!»

Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ, нагородив спеціальною подякою 13-річну Софію Самолюк, яка відмовилась виступати на фестивалі в італійському Сан-Ремо через присутність представника з росії:

 

 «Софія Самолюк вразила весь світ своєю промовою. Не заспівавши жодного слова, але сказавши важливі слова, вона здобула перемогу для України в Сан-Ремо. Я вдячний їй за цей вчинок і не хочу, щоб через організаторів фестивалю вона залишилася без заслуженої відзнаки. Тому відзначаю її спеціальною Подякою міністра закордонних справ України за перемогу духу в культурній дипломатії».

Петро ЧЕРНИК, військовий експерт, вважає, що навіть економічні проблеми не поміняють імперської свідомості росіян:

 

 «Я не поділяю філософії, що, мовляв, якщо в них обвалиться економіка, то, може, щось змінитися: 100 г горілки і 100 г картоплі можуть дуже довго тримати тиранічний режим, і путін також це прекрасно усвідомлює. Філософія обложеної фортеці і абсолютної автаркії (відособлення від решти світу. Ред.) також не несе для них нічого нового».

Олексій РЕЗНІКОВ, міністр оборони, про велику помилку України:

 

 «Ми свого часу зробили шалену помилку як держава. Ми за російський газ розраховувались комплексами С-300, ракетами тощо. Повіддавали купу дивізіонів…Тепер ці ракети летять проти нас». 

Мая САНДУ, президентка Молдови, про те, чому завдячує Україні:

 

 «Я не вірю, що вони (росіяни. – Ред.) зупинилися б на кордоні. Сьогодні ми в безпеці лише завдяки Україні. Вони хочуть повернути старі часи. А ми цього не хочемо». 

Читайте також: Ще 620 окупантів стали добривом на українській землі: свіжі втрати ворога на 14 травня.

Реклама Google

Telegram Channel