Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Волинянка Юлія Ковальчук здобула титул… «Місіс Польща». Тепер  її чекає Америка!

Переможницю конкурсу  Юлію Ковальчук привітала його директорка Яна Луцька.

Фото з архіву Юлії КОВАЛЬЧУК.

Волинянка Юлія Ковальчук здобула титул… «Місіс Польща». Тепер її чекає Америка!

Підкорювати Європу героїня цієї публікації свого часу вирушила з глибинки – із села Широке Мар’янівської територіальної громади. А коли на конкурсі Mrs. International у Варшаві ведучий  Кшиштоф Ібіш запитав королеву-українку про її мрію, вона не стрималася й розплакалася зі словами: «Я хочу, щоб закінчилася війна»

Юлиними конкурентками були 20 учасниць – молоді й успішні лікарка, вчителька, власниці косметичного салону, дому опіки, кондитерської, представниці інших професій.  «Родзинка» конкурсу в тому, що його учасниці мають бути не лише красивими, а й успішними, сповненими новими ідеями, мати витончений смак.

«Для чогось же Бог залишив мені життя»

– Юлю, не дивуюся, бо тобі було в кого вдатися! – вітаю землячку й уже титуловану першу бізнес-леді Польщі й уявляю, як сердечно радіють за неї батьки. На своїй журналістській дорозі не раз мала приємність спілкуватися з Юлиною мамою, Марією Василівною. Ця вродлива і стильна жінка – теж бізнес-вумен, але в іншій сфері діяльності.  У 2017 році шпальти волинських газет рясніли заголовками про засновницю фермерського господарства «КВМ-Агро» Марію Ковальчук, яка обзавелася 10 коровами, лише з чоловіком Миколою й сином Валентином узялася успішно господарювати на десятках гектарів орендованої землі. При такій фізичній зайнятості вона вражає своїм умінням завжди мати ефектний вигляд, а за активну громадянську позицію люди вже двічі обирали пані Марію депутаткою Мар’янівської селищної ради.
– У тата я вдалася аналітичним мисленням! – нехай від цих слів вдячної доньки Микола Михайлович почувається на сьомому небі від щастя.
А було, що кілька років тому сім’я світу не бачила від горя: у Польщі Юля потрапила в аварію. Лікарі не давали жодних прогнозів на виживання, але Господь, розчулений молитвами батьків, вирішив по-іншому.
«Для чогось же Бог залишив мені життя!» – міркує Юлія і у будь-яку справу вкладає сповна  своєї сили і таланти.

«…Завжди впевнена, що можу більше»

Ковальчуки-старші і тепер обробляють 100 гектарів землі. Сіють пшеницю, ріпак, цукрові буряки, сою й жартома пригадують, що доньчину долю ніколи не пов’язували з працею на полі.

Без Юлі  не обходилася жодна шкільна чи сільська творча подія. Дівчина старанно вчилася, тож далекоглядна бабуся Гєня казала їй: «Читай книжки, дитино, й полетиш у світ високо, як пташка, бо твоїм знанням треба буде простору».

– Не мала бажання неодмінно виграти, але дуже хотіла з високого подіуму попросити світ більше допомагати Україні, щоб ми здобули Перемогу, – зізнається «Місіс Польща».

Мудра бабця наче у воду дивилася! Із найвищими шкільними оцінками, з червоним дипломом Волинського фахового коледжу технологій, бізнесу та права, відзнаками Луцького національного технічного й Люблінського університету Юлія – випускниця одночасно обох вишів – почувалася як риба у воді навіть у бізнес-просторі чужої країни.

– Польща дала мені можливість здобути освіту, рівні з поляками шанси без зв’язків і протекцій збудувати кар’єру, а Україна – моя батьківщина, родина.  Завдяки їм я завжди відчуваю, що можу більше», – щиро каже українка.

«Ніколи не  боюся робити нові кроки»

Свою дорогу до теперішніх успіхів наша Юлія Ковальчук починала з відповідальних посад, які вимагали професіоналізму в податковій і правовій сферах на міжнародному рівні. Порівняно швидко вона відкрила власну справу й тепер у Варшаві консультує земляків і поляків з питань оподаткування, ведення бізнесу, здійснює проєкти україно-польської підприємницької кооперації тощо. На бізнесових форумах, конференціях, зустрічах її й вирізнила національна директорка Mrs. International Яна Луцька, а невдовзі вручила запрошення на цей престижний конкурс.

 

 До слова, він не передбачає виходу в купальниках, зате вітає  аналітичне мислення й пропагування здорового способу життя. Юлія каже, що конкурсантки почувалися не суперницями, а подругами – настільки, що радили одна одній косметичні салони, поправляли перед виходом зачіски, давали щирі поради…

– Я постійно думала, що перемогти повинна полька. Не мала бажання неодмінно виграти, але дуже хотіла з високого подіуму попросити світ більше допомагати Україні, щоб ми здобули Перемогу, – зізнається «Місіс Польща».

До слова, увесь свій вільний час вона займається волонтерством у центрах прийому біженців, при посольствах. Її кредо – робити більше сміливих кроків, які дають позитивний результат.

Такою невдовзі її побачить Америка, де відбуватиметься фінальний етап міжнародного конкурсу Mrs. International. Польща визнала, що українка з Волині Юлія Ковальчук гідно представить на ньому відразу дві дружні країни-сусідки. І це неймовірно приємно! 

Волинянка Юлія Ковальчук представлятиме Польщу на фінальному конкурсі Mrs. International за океаном.
Волинянка Юлія Ковальчук представлятиме Польщу на фінальному конкурсі Mrs. International за океаном. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel