Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Нічого, що у вас  воїн на фронті, —  не збіднієте!». Колонка Олега Криштофа

Волинь-нова

«Нічого, що у вас воїн на фронті, — не збіднієте!». Колонка Олега Криштофа

Приблизно таку відповідь нещодавно отримала моя знайома від свого керівника, який активно намагався зібрати кошти чи то на ЗСУ, чи то на піар-кампанію очільника громади...

Називати прізвищ учасників діалогу не буду, бо боюся, що таким чином позбавлю роботи хорошу людину. Втім, хочу, щоб читачі знали, як деякі міські та сільські голови займаються «волонтерством». Нині, фінансуючи чимало закладів соціальної сфери із місцевих бюджетів, очільники громад отримали суттєві важелі впливу на працівників, а особливо – на керівників цих установ. І у той час, коли лідери політичних сил, чиї інтереси обслуговують ці посадовці, ховаються в бункерах або ж давно втекли з країни, їхні посіпаки активно імітують корисну для держави роботу. У результаті, зібравши з працівників, приміром, зарплату за один день, вони перед об’єктивами камер передають на фронт придбаний автомобіль чи квадрокоптер. У цій ситуації можна подумати: «Хоча б так», – але не можна забувати, що ці люди й далі відтискають найпривабливіші земельні ділянки на території громад для своїх босів, фінансують за кошти бюджету власні ж підприємства і списують на війну все, що в місті чи селі відбувається не так.

Тобто і своїм дали заробити, й пропіарилися на славу за кошти платників податків. 

Наприклад, нещодавно виявилося, що Луцька міська рада та декілька комунальних установ, які фінансуються з бюджету громади, вже після 24 лютого 2022-го замовили у підконтрольних Ігорю Палиці і представникам партії «За майбутнє» телеканалу «Аверс» і сайту «Волинські новини» послуг на більш як 2 мільйони гривень. Про це повідомляє видання «Інсайдер Медіа». Тобто і своїм дали заробити, й пропіарилися на славу за кошти платників податків. 

А трохи раніше ми писали про те, що люди пана Палиці за копійки отримали ділянку в обласному центрі. Обласна рада здала в оренду на 49 років 0,95 га землі в мальовничому куточку міста лише за 1657 гривень на рік. До речі, за такі рішення голосують не тільки представники політсили «За майбутнє», а й «Свободи» та «Батьківщини» – і це дає змогу створювати ілюзію законності цих ухвал. 

Нині мені цікаво, чи будуть, як і в путінській росії, залежні або куплені педагоги чи медики «малювати» результати виборів для чинних місцевих депутатів та очільників громад...

Схожі публікації:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel