Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Зараз працювати на росію в Україні нікому не страшно»

Фото: lb.ua.

«Зараз працювати на росію в Україні нікому не страшно»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

 Олена ЗЕЛЕНСЬКА, перша леді України, прокоментувала 6-те місце на «Євробаченні-2023» українського гурту Tvorchi, який виступив із піснею Heart of Steel («Сталеве серце»):

«Щоб гідно представити свою країну, коли рідний Тернопіль під обстрілом, треба мати не лише сталеві серця, а й сталеві нерви. Дякуємо, Tvorchi, за чудовий виступ на «Євробаченні». Дякуємо всім, хто цього тривожного вечора підтримав Україну. Наша головна Перемога – попереду».


Юрій БУТУСОВ, військовий журналіст, про два російських вертольоти та два літаки, які, за його версією, Україна збила в одному бою над територією Брянської області росії:

«російська авіація бомбила безкарно українські міста, села, мости, інші цивільні об’єкти на Півночі України, російські повітряні терористи зносили все без спротиву, без розбору атакували мирні оселі, вбивали старих і дітей. Але тепер проведена успішна контратака, і ворог раптово уражений у повітрі над Брянською областю. Тепер росіяни втратили панування у повітрі в цьому регіоні. Цей бій значно обмежить терористичні дії російської авіації».


 

 Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про прохання 84-річного екснардепа і керівника «Мотор Січ» Вʼячеслава Богуслаєва, підозрюваного в державній зраді, обміняти його на наших полонених:

«…Непокаране зло множиться. Зараз працювати на росію в Україні нікому не страшно. Бо поки не впіймають – ти спокійно заробляєш гроші, коли продаєш життя своїх співвітчизників за рублі. А коли впіймають, тебе чекає кілька місяців неприємностей, а потім тебе обміняють на наших заручників з того боку фронту. Саме тому у російських спецслужб немає жодних проблем із вербуванням зрадників.

Маю стійке переконання, що таких знакових персонажів, як Богуслаєв, міняти не можна. Їх треба судити, давати максимальні терміни, передбачені законом, і широко висвітлювати ці процеси в пресі, робити показовими. Тільки невідворотність покарання зменшує кількість зрадників і підвищує нашу безпеку».



 

Єгор ФІРСОВ, колишній народний депутат, воїн ЗСУ,  вважає, що треба офіційно дозволити платити за відмову від призову до армії:

«Нещодавно типам у Львові, які слухали Лепса і їздили на джипі Range Rover, у якості покарання військкомат виписав повістки. Можна довго сперечатися, правильно це чи ні, але зараз про інше. Я переконаний, що із цих мажорів в армію ніхто не піде і вони все «порішають» у військкоматі. І тепер Range Rover купить своїй дружині військком.

Варто на державному рівні розглянути ідею можливості офіційно заплатити за відмову не призиватися в армію. Коштувати це має недешево, десятки тисяч доларів. Людям буде краще по-білому платити гроші і мати офіційний статус, ніж трястися за те, що сьогодні заплатив, а завтра прийде інший військком – і ти знову отримаєш повістку».



 

 Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, політолог, про колишнього керівника Кіровоградської єпархії упц (московського патріархату) митрополита Іосафа, який визнав свою вину і пішов на співпрацю зі слідством у справі про проросійську агітацію (суд дав йому три роки умовно. – Ред.):

«Упевнений, що рішення Іосафа про співпрацю зі слідством стане сигналом для інших митрополитів. Процес уже пішов! Мої джерела кажуть про випадки, коли представники керівного складу упц (мп) уже повідомляють про злочини інших церковних ієрархів.

Зараз завдяки тиску СБУ ті, хто в московському патріархаті дивився в бік росії, уже зрозуміли, що в них є тільки два виходи: або співпраця зі слідством і детальні покази, або реальний строк і надія на обмін у рф. Маючи уявлення про церковне середовище, певен, більшість обере перший варіант. А для навідників і прямих агентів із числа церковників вибір і того менший: великий строк у тюрмі за держзраду, аж до пожиттєвого».



 

 Юрій ГУДИМЕНКО, політик, боєць ЗСУ, про росіян:

«Вони можуть жити в лайні, з туалетами на вулиці, без опалення, без нічого. Настільки бідні, що вони реально крадуть електрочайники. Але якщо весь світ їх боїться, вони будуть щасливі, задоволені і через сотні років вважатимуть, що це був черговий пік їхньої «величі».

Це велич хулігана, який забив дрючком маленького песика і відчуває, що це зробило його вищим. Він забрав чиєсь життя, він сильніший, він помстився всьому світу за свої образи. І це дійсно психопатія.

З нашої точки зору росіян неможливо зрозуміти. Тому що ми – інші».



 

 Костянтин ЖИДКОВ, підполковник ЗСУ, керує 228-м батальйоном Тероборони, про війну з росією:

«І ця війна, і будь-яка інша – це передусім кров, бруд та страждання для людей. Ця війна, на мою думку, – кінець великої битви, яка йде вже з сімнадцятого століття та яка визначить взагалі – чи залишимося ми як держава та як нація на мапі світу, чи ні. Ми маємо унікальний шанс завершити велику справу наших предків великою Перемогою».

Читайте також: Двоє жительок Рівненщини виправдовували злочини російських окупантів з Бурятії.

Реклама Google

Telegram Channel