Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
кіріл вкрав Бердянську єпархію

А скільки у полон українських душ узяв гундяєв?

Фото із сайту ua.krymr.com.

кіріл вкрав Бердянську єпархію

упц московського патріархату рішуче засуджує «перебіжчиків» до ПЦУ, а от на діяння попів-колаборантів реагує кволо та неохоче

Синод російської православної церкви перевів Бердянську єпархію української православної церкви московського патріархату (упц мп) у Запорізькій області у пряме підпорядкування московському кірілу та синоду російської православної церкви (рпц). «Главком» пише, що формальною причиною стало «звернення до рпц священників Бердянської єпархії упц мп». Вони начебто поскаржилися, що правлячий архієрей Бердянський і Приморський Єфрем «кинув свою паству» і втік на підконтрольну Україні територію.

А оскільки без архієрея парафія існувати не може, її слід підпорядкувати безпосередньо москві. Тож російська церква вже призначила нового архієрея – зайду з московської області єпископа Луку (Волчкова).

В упц московського патріархату пояснили, що архієрей Бердянський і Приморський Єфрем з благословіння митрополита Онуфрія виїхав за кордон на лікування і керуватиме єпархією по телефону. А також заявили, що Єфрем покарає священників, які звернулися з проханням перевести єпархію у пряме підпорядкування кіріла (таких «батюшок» нібито чотири. – Ред.)…

Формальною причиною стало «звернення до рпц священників Бердянської єпархії упц мп». Вони начебто поскаржилися, що правлячий архієрей Бердянський і Приморський Єфрем «кинув свою паству» і втік на підконтрольну Україні територію.

Погодьтесь, доволі невиразна реакція московської церкви в Україні та її предстоятеля митрополита Онуфрія. Адже упц мп, яка декларує повну незалежність від рпц, не засуджує ані архієреїв, ані священнослужителів за фактично перехід до іншої церкви і здачу їй «оптом» цілих єпархій. Як і не засуджує особисто главу рпц кіріла.

Водночас ця ж релігійна організація миттєво реагує на дії колишніх своїх архієреїв і священників, які перейшли до Православної церкви України на чолі з митрополитом Епіфанієм, звинувачуючи їх у розкольництві, і забороняє служити.

У дивну ситуацію загнала себе упц мп. І на нахабство свого московського «шефа» не наважується чітко відповісти, але й на зближення з канонічною ПЦУ сама себе не пускає. Московські священники в Україні ніби загубилися в часі і просторі…

Реклама Google

Telegram Channel