Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Як підвищити градус сімейності вдома, або Кекси по-українськи

Той випадок, коли на кухні результат готування – не головне.

Фото wallpaperflare.com.

Як підвищити градус сімейності вдома, або Кекси по-українськи

– Мам, а можна мені під’їсти трохи? – син заглядає, як ми з донькою складаємо напечене на шкільний ярмарок. – Ти що?! Це ж Збройним силам України вторговане передамо! Хіба купуй! – тут же знайшлася дочка, а малий узявся випрошувати у мене 10 гривень на кекс

Ми працювали на кухні, як ніколи, злагоджено, і я вкотре думала, що спільна справа – це завжди набагато більше, ніж дотримання певного порядку дій. Наприклад, плануючи випічку на шкільний ярмарок, ми з дочкою вирішили, що вона має бути свіженька, тож встали раненько, за кілька годин до початку уроків, і взялися до справи. Оскільки найменшенький у нас – рання пташка, то він став третім і раз по раз заглядав, цікавлячись, що то означає, коли мама каже: «Залишай більше простору», та хто буде купувати напечене. А як кухню заполонив аромат здоби, то вже питання змінилися на інші: чи обов’язково все до останнього віддавати на ярмарок і звідки в ЗСУ знатимуть, що то від нас, Коваленків. Ми з донькою усміхалися, а я ще й дуже раділа, що відкинула «ліниву» думку «хай інші печуть». Буває, що одразу не оціниш ваги справи, за яку не хочеться братися за тими щоденними клопотами, а потім – як знайдеш. 

Якось мій 6-літній Роман (а це ж вік розквіту допитливості) питав мене про патріотизм. І так хотілося пояснити йому максимально точно й доступно, бо ж це дуже важливо знати! Відтак розмова зайшла про дії, які наближають Перемогу. Відтепер у нашому сімейному списку патріотичних справ буде і випічка кексів по-українськи. 

Інший «шар» навколокексового спілкування стосується доньки. (Вона підліткового віку, а це неймовірно «колючий» період, у якому дитина демонструє свою незалежність, здається, на кожному півкроці). Як же ми дружно клопоталися! Я заздрила сама собі! А ще думала, що ті торгівельні мережі, які продають вареники-пельмені й інші напівфабрикати, не тільки вивільняють нам час, а й забирають у нас можливість погомоніти за кухонним столом, коли руки в дитини незвично зайняті не мобілкою, думки не прив’язані ані до тік-токера, ані до інстаграмниці. Тоді година сповільнює свій лет і домашня атмосфера різко підвищує градус сімейності. 

Якщо маєте свої історії про і для дітей – діліться. Наші адреси: [email protected] або ж [email protected], а поштова: 43016, м. Луцьк, вул. Ковельська, 2, «Цікава газета на вихідні».

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel