Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Рівненський «Верес» на грані катастрофи, хоча гравці вийшли на поле у футболках з портретом тренера

Навіть якщо 49-річному Юрію Миколайовичу Вірту вдасться зберегти «Вересу» прописку у Прем’єр-лізі, навряд чи він далі тренуватиме команду.

Фото із сайту nkveres.com.

Рівненський «Верес» на грані катастрофи, хоча гравці вийшли на поле у футболках з портретом тренера

Спочатку «Шовковський не зробив нам подарунка», а потім – «Не на такий результат ми розраховували»

Ці слова з підзаголовка належать головному тренеру рівнян Юрію Вірту. Спочатку в останньому, 30-му, турі Української Прем’єр-ліги (VBET-ліги), хоч «Верес» і здолав «Інгулець» (Петрове) – 1:0, але фінішував лише на 13-му місці, що означало матчі плей-офф із 4-ою командою Першої ліги – запорізьким «Металургом».

 

– Є перемога, але вона не дозволила уникнути перехідних матчів, – заявив після фінального свистка матчу з «Інгульцем» головний тренер «Вереса» Юрій Вірт і пожартував: – Олександр Шовковський не зробив нам подарунка (хоч Мірча Луческу і був на матчі з «Металістом 1925», проте діями киян керував Олександр Шовковський. – Авт.)... А якщо серйозно: я подякував за гру футболістам. Бо налаштувати команду на матч було непросто. Всі читають чутки в ЗМІ, в усіх виникають питання (ЗМІ сватають у Рівне 45-літнього Остапа Мироновича Маркевича. – Авт.). Попросив забути про все це і зосередитися на грі. Футболісти вийшли з максимальною концентрацією. І здобули перемогу. Ця вікторія психологічно допоможе перед матчами плей-оф, бо ми тривалий час не могли виграти. Сподіваюся, цей емоційний поштовх дозволить виконати завдання на сезон і залишитися в УПЛ. Ми знаємо, що «Металург» залишив за межами зони перехідних матчів «Карпати». Команда на рівних грала в Першій лізі з грандами, обігрувала в гостях «Полісся». А це багато значить...

Як у воду дивився Юрій Миколайович. Матч, на який його козаки на знак підтримки тренера вийшли у футболках з його зображенням, було програно.

Фото із сайту nkveres.com.
Не кожен тренер має таку підтримку. Фото із сайту nkveres.com.
Фото із сайту nkveres.com.
Зворушливо до сліз. Фото із сайту nkveres.com.

 Футбол. Перший матч плей-офф за право залишитися в Українській Прем’єр-лізі (VBET-лізі). «Металург» (Запоріжжя) – «Верес» (Рівне) – 1:0 (Валерій Сад, 28).

– Не на такий результат ми розраховували, – чесно сказав після поразки «Металургу» Юрій Вірт. – Але з перших хвилин команда залишилася удесятьох. Помилка наших центральних захисників призвела до вилучення (за фол останньої надії на 5-ій хвилині з поля було вилучено рівнянина Семена Вовченка. – Ред.). Щодо цього епізоду питань немає. Хлопці віддали багато сил. Добре захищалися. Після перерви навіть атакували більше. Мали чудові моменти. У Миколи Гайдучика був хороший шанс. Але не забили.

«Металург» створював проблеми, але ми їх вирішували. Помилка на старті призвела до такого результату.

Говоримо про це з футболістами. Треба в таких епізодах грати до кінця без підкату, а далі вже як станеться. Бо грати в меншості майже весь матч – це завелика фора для суперника. Ми навіть вдесятьох контролювали м'яч. У повному складі було б легше. Це помилка обох центральних захисників. І я щойно сказав Василю Курку, який пропускав цю гру через дискваліфікацію, що це і його провина. Бо він отримав червону у попередній грі проти «Інгульця». Сьогодні Василя Курка не вистачало.

Помилка на старті призвела до такого результату.

Залишилися без двох основних центрбеків. Вимушено поміняли Дмитра Кльоца – в нього проблема з ногою. Це проблема. Але треба виходити і налаштовуватися на гру. Футболісти зараз розчаровані і злі на себе. Ми зіграли лише перший тайм протистояння. Готуватимемося до повторної гри. Нам потрібно багато зусиль докласти, щоб перемогти «Металург».

Результат іншого першого матчу плей-офф: «Інгулець» (Петрове) – ЛНЗ (Черкаси) – 1:1 (1:0 – Владислав Клименко, 46 хв.; 1:1 – Іван Тищенко, 57 хв., з пенальті).

Матчі-відповіді – 14 червня.

Читайте також на volyn.com.ua:

= «Гвардіолу не залякав прогноз із битими яйцями: «Манчестер Сіті» нарешті виграв Лігу чемпіонів! (Відео)»;

= «Зробив «Шахтар» чемпіоном – і Ахметов... вказав йому на двері»;

= «Екснападник збірної України зробив зізнання про переїзд до росії».

Реклама Google

Telegram Channel