Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Молодий кулеметник із Рівненщини ціною власного життя врятував побратимів

Цей хрест на місці загибелі Богдана Семенчука нагадуватиме херсонцям про подвиг, який заради їхнього звільнення здійснив молодий чоловік із Полісся.

Фото із cайту volyn.com.ua.

Молодий кулеметник із Рівненщини ціною власного життя врятував побратимів

Мешканці села на Херсонщині, де загинув 28-річний Герой, зі сльозами згадують хлопця і дякують його батькам

«Сьогодні хочу розповісти вам історію нашого земляка із міста Березне Богдана Семенчука, який загинув на Херсонщині у Кочубеївській ТГ.

Нагадаю, це саме та громада, над якою наш регіон узяв шефство в рамках проєкту «Пліч-о-пліч», де сьогодні золоті руки Рівненщини відновлюють зруйновані будинки», – написав на своїй фейсбук-сторінці голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Богдан Семенчук на позивний Семен служив у бригаді спеціального призначення, де був кулеметником. Загинув біля села Свободне в Кочубеївській ТГ. Він змалечку любив спорт і мріяв про великий футбол та власний бізнес. «Для нас війна розпочалася у 2014 році. Його батько вже тоді став на захист країни. У Богдана з дитинства було загострене почуття справедливості та гідності. Він завжди хотів змінити країну, відійти від нав’язаної радянщини та ментальності рабів. Мій син – це нове покоління, яке народилося в час Незалежності, у цих дітей стержень свободи був закладений вже генетично», – розповідає мама Богдана. 

У той злощасний день біля Високопілля вороги взяли відділення нашого Героя в оточення, тому було прийняте рішення розділитися. Група Семена потрапила в засідку. Кулеметник ціною власного життя відпрацював по ворогах і тільки завдяки цьому побратими змогли вийти.

«Я не знав про загибель сина, але коли побачив, що мій друг плаче і дивиться на мене, то без слів усе зрозумів. Той бій був дуже важкий. Ми ще довго не могли забрати тіло в лісосмузі поблизу села Свободне. На місце, де він лежить, вказали місцеві жителі. Ми намагалися його звідти вивезти, але не вдавалося, адже місцевість була окупована орками. Жорстокість московської орди не передати словами. Це нелюди, які стріляли не лише у військових, а й у місцевих і просто так, заради забави», – пригадує батько Богдана.

У Березному, звідки юнак родом, місцеві футболісти хочуть створити в пам’ять Богдана турнір. Вони ставлять молоді у приклад його сміливість та патріотизм.

А жителі Кочубеївської громади зі сльозами на очах пригадують нашого Героя Богдана Семенчука. На місці його загибелі батьки хлопця разом із побратимами встановили пам’ятний хрест. 

Богдана КАТЕРИНЧУК.

Читайте також: «Село на Волині встелили квітами: громада прощалася з 23-річним Героєм (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel