Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Ми готові обміняти Бєлгород на наше членство в НАТО»

Володимир Зеленський.

Волинь-нова

«Ми готові обміняти Бєлгород на наше членство в НАТО»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ, про розмови на Заході, що український контрнаступ не буде успішним:

«Ми спокійно ставимося до таких заяв. На думку неназваних чиновників, генералів та аналітиків, Україна мала б припинити своє існування протягом трьох-десяти днів у лютому 2022 року… Ніколи не недооцінюйте Україну. Будьте впевнені в собі. Майте терпіння. Перемога – це важка праця».



 Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, у відповідь на запитання журналістів про територіальні поступки заради членства України в НАТО:

«Обмін територій? Ми готові обміняти Бєлгород на наше членство в НАТО».


Оксен ЛІСОВИЙ, міністр освіти, про те, коли школярам можна пропустити перший урок:

«Вночі була тривога, сиділи з дитиною в укритті, а зранку починаються уроки – як бути?» – питання, яке не врегульовано нормативно, але потребує відповіді у межах здорового глузду. На моє переконання, якщо дитина не виспалася і почувається втомленою на ранок, не варто її змушувати йти на перший урок. Це нормально - пропустити заняття й наздогнати цю тему пізніше. Наприклад, на платформі Всеукраїнської школи онлайн.
Треба бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина навряд чи зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації. Часом дорослим так само складно сфокусуватися після безсонної ночі. Тоді що казати про школярів?».



Роман ДОНІК, волонтер, закликав не припиняти підтримку армії:

«Віра в ЗСУ працює тільки тоді, коли всі як один вірять і роблять усе, що можуть. Для ЗСУ та в ЗСУ. Як це було в перші місяці… Тримаймо стрій. Інакше нам усім триндець».

 


Євген ДИКИЙ, ветеран АТО, про ймовірну «заморозку» війни:

«рф намагається переконати всіх, що Україну потрібно посадити за стіл переговорів та заморозити війну. Таким чином кремль прагне виторгувати собі час, щоб підготуватися до нової війни. Це катастрофічний варіант. Для нас це означає програш війни. росіяни це чудово розуміють. Це чеченський варіант, коли вони програли Першу війну у Чечні, підписали мир, але тільки для того, щоб виграти час і підготуватися до Другої чеченської війни. Це виграш часу, щоб остаточно нас знищити».



Віктор ШВЕЦЬ, екснардеп, про те, як пришвидшити Перемогу:

«Наших молодих пілотів нарешті почали навчати на літаках F-16. За найоптимістичнішими прогнозами, наші пілоти на F-16 можуть з’явитись у небі над Україною не раніше початку наступного року. Але фронт потребує допомоги авіації вже сьогодні. А хто нам заважає запросити колишніх пілотів F-16, яких по світу велика кількість. І з інтернету видно, що багато з них готові хоч сьогодні отримати українське громадянство та на українських F-16 вступити у бій. А це пілоти, які мають досвід, у тому числі бойовий! Може, це пришвидшило б нашу Перемогу».


Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА, журналіст, про ракетний удар росіян по центру Чернігова:

«Ми маємо справу з державою, яка обігнала планету по актах тероризму. Тож певно, свідки цієї війни мають взяти за правило, що сильно довго перебувати в людних місцях на певні важливі дати – не варто. Бо нема ліпшого для окупанта, ніж бачити відео, як людину у святковій вишиванці з намистом несуть на ношах без ніг, рук і в крові. На площі в Чернігові лишились освячені кошики. За ними уже ніхто не прийде. Для себе особисто я прийняла рішення утриматися від походів на свята».


Єгор ЧЕРНЄВ, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, про ймовірну «заморозку» війни:

«Якщо ми зараз заморожуємо війну, це означає, що відкладаємо її гарячу фазу на декілька років. І тоді знову отримуємо цю саму війну, можливо навіть більшої інтенсивності, але вже із вивченими росіянами уроками. Це буде ще гірше, включно з наслідками, і для України, і для світу. Сподіваюся, світ це розуміє. Тому іншого шляху, ніж звільнення територій і остаточної крапки в цій війні, не може бути».


 
 

 

Дмитро ТУЗОВ, журналіст, про росію:

«Моральні виродки з автоматами Калашнікова завдали людству важких фізичних і моральних травм. Нездатна до розвитку росія відкинула цивілізацію у середньовіччя. Коли вам будуть розповідати про внесок Достоєвського, Пушкіна і Рахманінова у світову культуру, не забувайте, що путінська росія повернула світ у добу насильства і геноциду. Тварюки».


 Володимир АР’ЄВ, народний депутат, про резонансну справу, на яку влада не реагує:

«Офіс глави держави і сам Зеленський ніяк не реагують на розслідування щодо заступника Єрмака (керівник Офісу Президента. – Ред.) Ростислава Шурми. Його родина отримувала сотні мільйонів прибутків від продажу сонячної електроенергії на окупованих територіях. Таке враження, що на Банковій не вважають проблемою підозру в колабораціонізмі одного з очільників Офісу. До речі, чому ДБР і СБУ досі не порушили кримінальне провадження і не проводять перевірку? Бо своїм – геть усе, а іншим – свавілля чи в кращому випадку – закон».

Telegram Channel