Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Чи внесуть 900 000 гривень застави за депутата-хабарника з Володимира?

Як гадаєте: чому обшуки проводили у міського голови княжого міста Ігоря Пальонки, коли заарештували Валентина Кошельника?

Фооколаж із сайту «Суспільне Луцьк».

Чи внесуть 900 000 гривень застави за депутата-хабарника з Володимира?

Представникові Волинського обласного парламенту Валентинові Кошельнику (на фото), якого затримали під час одержання 35 тисяч доларів США, суд обрав запобіжний захід

Зранку 13 вересня міський голова Володимира Ігор Пальонка у відеозверненні повідомив, що в міськраді, місцевому ЦНПі та у «будинку його дружини, де він проживає», провели обшуки. Згодом правоохоронці уточнили: це відбулося у рамках провадження про отримання неправомірної вигоди «за вирішення земельного питання».

Напередодні, під час одержання від підприємця 35 тисяч доларів США, затримали депутата Волинської обласної ради від фракції «За майбутнє», керівника Володимирського спортивного ліцею 56-річного Володимира

Кошельника. Це відбулося 12 вересня під час баскетбольного матчу на території місцевого спорткомплексу.      

За даними Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, депутат отримав гроші за безперешкодне виділення земельної ділянки. Під час затримання у нього вилучили 25 тисяч доларів. Це, кажуть правоохоронці, третій транш хабаря.       

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, співпартійник пана Кошельника, одразу заявив: «Ми його відстороняємо від займаної посади» (директора Володимирського спортивного ліцею. – Ред.). А колега по «за майбаху» у волинському парламенті Ігор Лех у коментарі «Суспільному Луцьк» повідомив, що про виключення депутата з лав партії поки що не йдеться. «Треба дочекатися результатів розслідування, тоді будемо у фракції приймати рішення», – зазначив пан Лех і додав, що засуджує корупцію.

У разі доведення вини за корупційний злочин Валентину Кошельнику загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

До речі, міський голова Володимира Ігор Пальонка запевнив, що під час обшуків не було знайдено «ніякої неправомірної вигоди, предметів збагачення», а з депутатом Валентином Кошельником їх поєднували лише робочі відносини, адже той останнім часом очолював спортивний ліцей.

Тим часом Вищий антикорупційний суд відправив депутата Кошельника під варту на 60 діб і призначив заставу – 900 тисяч гривень.

На взятті під варту наполягала прокуратура. Як стало відомо у ході засідання, у разі доведення вини за корупційний злочин Валентину Кошельнику загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. Під час засідання прокурор також повідомив, що депутат у разі обрання іншого запобіжного заходу, може тиснути на свідків чи втекти.

За даними слідства за останній рік Валентин Кошельник 15 разів виїздив за межі України.

До речі, нещодавно «накивав п’ятами» з України, прикрившись відрядженням у Словаччину, ще один боєць із партії «За майбутнє», голова Луцького районної ради Олександр Омельчук. Правоохоронці розслідують зловживання посадовцями Луцької райради на суму близько 350 тисяч гривень. Йдеться про нібито зникнення з балансу райради кількох тонн пального, яке залишилося після завершення процесу децентралізації, утворення громад у 2020 році. Після втечі пана Омельчука з України, його дружина виставила на продаж спільний маєток у Прилуцькому. Будинок з ремонтом у стилі бароко на 245 квадратів з шістьма кімнатами, 14 сотками землі, господарськими спорудами і лазнею готові були продати всього за... 350 тисяч доларів.

Юрій ЖУК.

Читайте також: «Чому двоє нардепів з Волині не отримують зарплати».

Реклама Google

Telegram Channel