Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Троє волинських монахів стали пожежниками

Перша добровільна пожежна команда в області, створена на базі монастиря.

Фото із сайту suspilne.media.

Троє волинських монахів стали пожежниками

Ченці Жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря віднедавна мають ще й статус рятувальників 

14 вересня у селі запрацювала перша добровільна пожежна дружина.

У її завдання входить локалізація загоряння в перші 4 – 6 хвилин, поки з Луцька не приїде пожежний автомобіль. Про це розповів Суспільному Луцьк  намісник обителі архімандрит Костянтин Марченко.

Ігумен Сильвестр керуватиме добровільною пожежною командою й буде водієм авто.
Ігумен Сильвестр керуватиме добровільною пожежною командою й буде водієм авто.

 З його слів, у команді підрозділу працюватимуть п’ять добровольців: двоє місцевих жителів та троє ченців. 

Ієродиякон Полікарп у монастирі – чотири роки. Він розповів, що перед тим, як стати рятувальником, проходив спеціальну підготовку:

– Навчали, що таке пожежа, що таке вогнегасник, як надавати першу медичну допомогу, що таке джгути, механічні засоби допомоги та не механічні.

Навчали, що таке пожежа, що таке вогнегасник, як надавати першу медичну допомогу, що таке джгути, механічні засоби допомоги та не механічні.

Ігумен Сильвестр керуватиме добровільною пожежною командою та буде водієм авто.

– На базі монастиря це перша добровільна пожежна команда в області, – говорить тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині Сергій Демидюк.

Як він поінформував, у Луцькій територіальній громаді працює чотири місцеві пожежні команди, а загалом на Волині їх налічується 104.

Про новинку в обителі розповів намісник монастиря архімандрит Костянтин Марченко.
Про новинку в обителі розповів намісник монастиря архімандрит Костянтин Марченко.

 У Жидичинському старостинському окрузі найвіддаленіший населений пункт – 16 кілометрів від найближчої пожежної частини. Зі слів Сергія Демидюка, за три роки у цьому окрузі було понад 25 пожеж, збитки від яких – близько трьох мільйонів гривень.

За словами намісника монастиря архімандрита Костянтина Марченка, пожежний автомобіль та спецодяг для ченців-рятувальників надало  Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині. Кошти на обслуговування техніки та на пальне виділять із бюджету Луцької міської ради.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Реклама Google

Telegram Channel