Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Безпілотників буде більше – російських кораблів буде менше»

Фото ілюстративне / Укрінформ.

«Безпілотників буде більше – російських кораблів буде менше»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

 

 Єнс СТОЛТЕНБЕРГ, генеральний секретар НАТО, про те, що війна України з росією триватиме довго:

«Ми всі прагнемо швидкого миру. Водночас ми повинні усвідомлювати: якщо Президент Зеленський і українці перестануть воювати, їхня країна перестане існувати. Якщо президент путін і росія складуть зброю, у нас буде мир... Більшість воєн тривають довше, ніж очікувалося, коли вони починалися, і саме тому Альянс повинен готуватись до довгої війни в Україні».


Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, знає, де ЗСУ мають намір прорвати оборонні лінії російських загарбників:

«Ми цього дуже хочемо. Прорвати лінію оборони – нелегкий шлях. Це буде, я в цьому впевнений... Але не хочу ділитися інформацією, тому що знаю, де ми збираємось прорвати, причому потужно прорвати».


 

 

Рустем УМЄРОВ, новопризначений міністр оброни України, назвав п’ять пріоритетів роботи міністерства:

«1. Військовоцентричність. Військовий – найвища цінність. 2. Формування суб’єктності Міністерства. 

3. Посилення та розширення міжнародної коаліції: нові коаліції, нові союзники, розширення географії. 4. Нульова толерантність до корупції та діджиталізація. 5. Розвиток українського ВПК.

Наш план – Перемога! Маємо зробити все, щоб наблизити її якомога раніше».


Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про звинувачення Петра Порошенка за те, що… не посадив Нестора Шуфрича:

«Петро Порошенко вже поніс свою політичну відповідальність за Шуфрича, Медведчука та інших…. Порошенко втратив владу. Він не має жодного впливу на СБУ, ДБР, прокуратуру, суди. Скільки не критикуй його зараз, кількість російських кротів у владі не зменшиться.

Єдина людина, яка може перекрити кисень російській агентурі в українській політиці, – Володимир Зеленський. Він повністю контролює країну і правоохоронні органи. Тільки від нього залежить, продовжать толерувати зрадників чи почнуть карати. Тільки від нього залежить реальний результат.

Тому якщо вас цікавить результат, а не політичні розбірки за своїх кумирів, тиснути треба не на колишню владу, а на ту, яка має можливості карати зрадників просто зараз».



 

 Михайло ФЕДОРОВ, міністр цифрової трансформації, про збільшення виробництва українських дронів у понад 100 разів:

«Безпілотників буде більше, атак буде більше, російських кораблів буде менше. Це точно».



 

 Борис ДЖОНСОН, експрем’єр-міністр Великої Британії, вважає недостатнім постачання Україні зброї:

«Українці хочуть не теплих слів, а зброї. Я запитував про це раніше і запитую знову: чого в біса ми чекаємо?».



 

 Сергій ФУРСА, фінансист, блогер, про зустріч путіна та північнокорейського диктатора Кім Чен Ина:

«володимир путін хотів двополярний світ і партнерство зі США та Китаєм, де за одним столом буде вирішуватись доля людства. путін отримав світ, де він на рівних спілкується із Кім Чен Ином, божевільним диктатором Північної Кореї… Це стратегічний успіх. путін знов усіх переграв. Все йде за планом. Північна Корея готова відповісти на його прохання. росію не вдалось ізолювати. У росії є союзники. Це Північна Корея, ошмьоткі армії і залишки флоту під Севастополем».



 

 Вадим ДЕНИСЕНКО, журналіст, про те, що буде, якщо чутки про смерть Рамзана Кадирова виявляться правдивими:

«Головне поле битви – це не Чечня, а фінансові потоки, в яких арбітром виступав Кадиров. І це все – від наркотиків до легальних бізнесів, генерує мільярди кешу, який дозволяв утримувати і власну гвардію, і багато чого іншого. Зараз, росія може опинитися в ситуації глобального переділу цих потоків. Силовики почнуть рвати ці потоки, перенаправляючи їх на себе. Загалом росія стоїть на порозі можливого великого кримінального переділу».


Віктор ТРЕГУБОВ, журналіст, політик, воїн ЗСУ, про мобілізацію нових новобранців у лави ЗСУ:

«Тут така проблема, не очевидна цивільним. Люди нам потрібні не стільки для того, щоб замінити загиблих та поранених. Люди потрібні і для того, щоб була хоча б примарна можливість для ротацій тих, хто воює вже скоро як два роки».


Володимир В’ЯТРОВИЧ, народний депутат України, фракція «Європейська Солідарність», про те, що під час війни в Україні небезпечно проводити вибори:

«Організувати і провести адекватний вияв народовладдя нині, в умовах повномасштабної війни, окупації значної частини території, відсутності мільйонів виборців в Україні – неможливо. Відтак буде безліч підстав не визнавати результат виборів... І ще один дуже важливий момент, який підважуватиме легітимність нової влади. В її обранні, а тим паче в участі у новій владі за результатами виборів не зможуть взяти ті, хто нині мають найбільшу довіру у суспільстві – Збройні сили України. Значна частина захисників не зможуть проголосувати і за жодного з них не зможуть проголосувати українці.

Читайте також: І що, зразу так не можна було? Дуда знайшов рішення у зерновому конфлікті.

Реклама Google

Telegram Channel