Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
А заворушення в Дагестані організували, звісно, бандерівці

Щоб відерто не заявляти: «Бей жыдов – спасай рассию», глава Дагестану Сергій Меліков перекладає провину за погроми на наших «хлопців з лісу»...

Фото із сайту 5.ua.

А заворушення в Дагестані організували, звісно, бандерівці

Чим переймалася і з чого дивувалася упродовж останнього часу редакторка відділу інтернет-новин газети «Волинь» Олеся БАНАДА

…як євреїв зустрічали з камінням на Кавказі

Те, як на росії «борються» із нацизмом, дуже промовисто продемонстрували у вихідні. Відеоролики, де натовп із сотень знавіснілих чоловіків у Дагестані, що розташований на Кавказі, штурмує готелі й аеропорт, розлетілися по всіх каналах новин.

Розпочалося все у Хасавюрті в ніч на неділю, коли місцеві жителі прийшли до готелів, щоб вимагати виселення «біженців з Ізраїлю», які нібито мали там бути. Протестувальники вимагали, щоб люди підійшли до вікон. Коли ті не відреагували, з юрби почали кидати каміння. Згодом за погодженням із МВС представники демонстрантів увійшли до готелів та перевірили номери на наявність там ізраїльтян.

А в неділю натовп із близько тисячі осіб увірвався на територію аеропорту Махачкали, столиці Дагестану, в пошуках людей, які прилетіли з Тель-Авіва. Місцеві мусульмани, вигукуючи антисемітські гасла, заблокували рейс «Дубай – Махачкала» на злітній смузі. Вночі, як традиційно вміють росіяни, справа перейшла до кидання каміння в правоохоронців. Повідомляють, що під час заворушень постраждали понад 20 осіб, у тому числі поліцейські, а також – магазини аеропорту. Звісно, їх «під шумок» демонстранти розгромили і добряче «почистили». Налякані пасажири, серед яких начебто євреїв і не було, провели понад 5 годин у літаку на злітній смузі, поки демонстранти покинули аеропорт.

Страшно уявити, якби в руки здичавілих крикунів таки потрапили б ті, хто перебував на борту.

Страшно уявити, якби в руки здичавілих крикунів таки потрапили б ті, хто перебував на борту. Бо з огляду на сповнених люті демонстрантів, могла би бути й розправа. І це при тому, що на росії б’ють себе у груди, що в них релігійно толерантна країна, що єврейські меншини там знаходяться в безпеці. І місцева влада, звісно, стверджує, що події в аеропорту – запланована акція, і треба з’ясувати, кому вона була вигідна і хто її організував. Шукають крайніх і хочуть у всьому звинуватити... нашу країну. «Сьогодні ми отримали абсолютно достовірну інформацію про те, що телеграм-канал «Ранок

Дагестану», який закликав виходити на мітинги, адмініструється з території України зрадниками, бандерівцями», – заявив глава республіки Дагестан Сергій Меліков.

По суті, нічого не міняється. Російський нацизм просто знову показав своє нутро. Що-що, а ненавидіти там уміють. Чорно. Українців, євреїв – байдуже, але ворогом когось треба зробити. Цього разу — антисемітизм у найяскравішому прояві....

«грьобаними батьками» якогось «воно»

Часом людям здається, що коли виплеснуть свій гнів у соцмережі, їх «геніальний» допис усі підтримають, поахкають і поохкають, як же так могло статися. А насправді виходить, що елементарно показують своє невігластво.

Так-от: нещодавно в одній із луцьких груп у фейсбуці молода жінка виклала пост обурення про те, як, повернувшись із кафе, побачили, що у їхньої дитини зник пенал, у якому були іграшки, цукерки і гроші. Розпитавши малечу, припустили, що згубу вона могла лишити в дитячому куточку закладу. Звернувшись до адміністраторів кафе, виявили, що втраченої речі там немає. 

І як же «вибухнула» пані, що чиєсь «воно» (імовірно, мала дитина) могло той пенал забрати. А «грьобані батьки» «по своїй гадській натурі» не змусили чадо віднести згубу назад...

Чому жінці так захотілося облити брудом усіх, ні в чому не розібравшись? Влучно помітили коментатори  допису, що в першу чергу це вина батьків, які не думали про пенал дитини і не встежили, що річ зникла. Про яку вихованість може писати авторка допису, яка опускається до того рівня, що чиюсь дитину обзиває «воно», а батьків готова змішати з брудом?.. 

Як на мене, той пенал у кафе, може, ніхто й не брав. Він міг просто випасти з рук дитини чи з кишені/сумки на вулиці, коли поверталися додому, а батьки не помітили. І в дорослих не раз буває, що ніби й точно знаєш, де залишив річ, а знайдеш її в іншому місці.

І дуже прикро, що навіть така дрібниця, як пенал з іграшкою і кількома гривнями, стає приводом дорослим людям вчиняти справжній скандал. 

...неосінньою осінню

Я, як і всі мої знайомі, не пам’ятаю такого спекотного вересня і теплого жовтня, як цьогоріч. Температурні рекорди побито не раз, багато дерев досі стоять із зеленим листям, куртку вдень можна не вдягати, а хлопчаки спокійно ганяють м’яча у шортах і футболках. Замість традиційного мороку, дощу і холодного вітру — погожі теплі дні.

Шукаючи причину такої аномальної погоди, натрапила на цікаві статті. У них розповідається про явища планетарного масштабу Ель-Ніньо і Ла-Нінья. Вони пов’язані зі зміною температур в океанах, опадами, атмосферною циркуляцією над тропічною частиною Тихого океану. Протягом останніх трьох років Земля була під впливом Ла-Нінья – «фази охолодження». Однак тепер починається

«тепла фаза» Ель-Ніньо, яка, як очікується, призведе до ще більшого підвищення глобальної температури і як наслідок – до ще екстремальніших погодних явищ у всьому світі.

Всесвітня метеорологічна організація попередила, що Ель-Ніньо «підштовхне глобальні температури на незвідану територію». Ще до повного настання цієї фази моря почали нагріватися, і температура, зокрема в Північній Атлантиці, як кажуть європейські вчені, «зашкалює». А повний ефект Ель-Ніньо проявиться тільки в кінці цього року.

Як би там не було, а ми радіємо осінньому теплу. Бо розуміємо, що наші хлопці менше мерзнуть в окопах, ми можемо зекономити на опаленні й поки що не боїмося блекауту. 

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova 

Читайте також: На честь дня народження владіміра путіна – по три батони....

Реклама Google

Telegram Channel