Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Одна з найменших шкіл Волині передала 11 тисяч гривень для ЗСУ (Фото)

П’ятикласники Максим Юрчук, Ілля Семенюк, Ольга Притула й Олена Коцюба припрошують покупців до свого столу.

Фото з архіву Ржищівської гімназії Мар’янівської територіальної громади Луцького району.

Одна з найменших шкіл Волині передала 11 тисяч гривень для ЗСУ (Фото)

У Ржищівській гімназії, що в Мар’янівській територіальній громаді Луцького району, навчається лише 40 діток і працює 10 учителів

Невелика шкільна родина неймовірно гордиться своїм директором Володимиром Шанковським, який на час війни змінив улюблену роботу вчителя на солдатські окопи. Колеги, гімназисти і їхні батьки через газету «Волинь» передають Вам, шановний Володимире Івановичу, великий привіт і прохання якнайшвидше повертатися додому. Вони гуртом зробили свій внесок у Перемогу.

Нещодавно спортивний зал школи протягом майже трьох годин був схожий на чималий ярмарок. Благодійне дійство задля ЗСУ ініціювали вчителі гімназії, яку нині очолює Ніна Семенюк, а діти і їхні рідні підтримали задум.

У той день чи не з кожної хати, в якій живуть ржищівські гімназисти, на все село запахнуло свіжоспеченими смаколиками. Потому дорослі і юні господині виклали все спечене на оригінальні таці, тарелі, підноси й заставили ними у спортзалі більше десятка столів. Були на них тістечка, торти, горішки, вафлі, медівники, маковики, желе, суфле, кекси, завиванці, печиво, цукерки, бутерброди, піца… Словом, лише поглянувши на неймовірні вишиті рушники, скатертини та вибір їжі на них, можна було резюмувати: у Ржищеві живуть і підростають умілі українські майстрині й господині.

Торгувати взялися завзято. Найменшеньким допомагали батьки. Старшокласники перевтілилися у продавців настільки, що своїми здібностями крамарювати неабияк здивували рідних і вчителів. До покупок юнь припрошувала найгарнішими українськими звертаннями, розхвалювала свій товар на всі боки, вишукуючи в словниковому запасі найоригінальніші порівняння й синоніми, торги пересипала жартами, від яких страви здавалися ще смачнішими…

Благодійне дійство задля ЗСУ ініціювали вчителі гімназії, яку нині очолює Ніна Семенюк, а діти і їхні рідні підтримали задум.

Левову частку ласощів розкупили вчителі й односельці, які живуть недалеко від школи. А загалом завдяки жертовності юних і дорослих патріотів із невеликого села, найвіддаленішого від центру громади, волонтерка із сусіднього Борочича Валентина Маціюк за 10 000 гривень знову придбає щось дуже потрібне солдатам на лінію вогню. Крім того, ще до тисячі вторгованих грошей ржищівські педагоги доклали свої 3000 гривень і віддали їх на дрон для воїна Ярослава Садольського.

Володимирові Шанковському гімназія розповіла про свою хорошу справу цікавим відеосюжетом із пророчими словами: «В України заживуть нові рани, хоч крові витекло Дніпро. Знаєм, в нашім домі час настане – переможе все добро!». Воістину: для Володимира Івановича така звістка на фронті є найпотрібнішим дарунком із рідного краю від рідних людей.

Підростають захисниками шестикласники Михайло Притула і Артем Колотка.
Підростають захисниками шестикласники Михайло Притула і Артем Колотка.

 Учителька 4 класу Катерина Катана і її учні Денис Батюк і Назар Притула.

Учителька 4 класу Катерина Катана і її учні Денис Батюк і Назар Притула.
 
Учні 9 класу Богдан Хроль, Юлія Ярошук, Таратута Іван
Учні 9 класу Богдан Хроль, Юлія Ярошук, Таратута Іван

 

 
 
 
 
 

 Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: «Горохівщина запрошує юних поговорити зі ... святим Миколаєм».

Реклама Google

Telegram Channel