
Приємного вам чаювання!
Приготуйте повітряні «булочки із кісками» за допомогою манної каші
Як зробити тісто пухким, волокнистим, повітряним? Легко!
Завдяки манній каші тісто виходить особливо м’яким і ніби «дихає» в руках. Із цього тіста чудово виходять пиріжки, пироги та булочки. Сьогодні давайте спечемо їх у вигляді кісок – м’яких, ніжних і ароматних, рекомендує Ukr.Media.
Інгредієнти:
Манна каша:
- молоко – 300 мл;
- манна крупа – 2 ст. л.
Дріжджове тісто:
- яйця – 2 шт;
- сіль – дрібка;
- цукор – 100 г;
- дріжджі сухі – 9 г;
- молоко – 150 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- манна каша – 235 г;
- крохмаль – 150 г;
- борошно – 550 – 570 г.
Для оздоблення:
- жовток + молоко – для змащування;
- цукрова пудра – для посипки.
Покрокове приготування:
1. Зваріть кашу. У каструлі закип’ятіть 300 мл молока, всипте 2 ст. л. манки, варіть на повільному вогні 5–7 хвилин, постійно помішуючи. Остудіть. Можна взяти готову кашу, що залишилася після сніданку.
2. Змішайте основу для тіста. У великій мисці збийте яйця з цукром і сіллю, додайте дріжджі, розмішайте до однорідності.
3. Додайте інші інгредієнти. Влийте тепле (не гаряче!) розтоплене масло, викладіть остиглу манну кашу, додайте тепле молоко (близько 35–40 °C), всипте крохмаль. Добре розмішайте.
4. Замісіть тісто. Частинами додавайте просіяне борошно, замішуйте тісто, доки воно не стане однорідним. Перекладіть на стіл і місіть ще 5–7 хвилин до гладкості.
5. Дайте піднятися. Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1,5–2 години, щоб об’єм збільшився втричі.
Немає нічого кращого за домашню випічку, приготовлену з любов’ю, якою так приємно поділитися з близькими та рідними.
6. Сформуйте булочки. Готове тісто розділіть на 15 рівних частин, сформуйте кульки. Із трьох частинок сплетіть косу. Повторіть для решти тіста – отримаєте 5 кісок.
7. Розстойка. Викладіть булочки на деко з пергаментом, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин.
8. Випікання. Змастіть булочки сумішшю жовтка з молоком. Випікайте у розігрітій до 180 °C духовці 20–25 хвилин до рум’яності.
9. Остиглі булочки посипте цукровою пудрою і кличте сім’ю пити чай.
Впевнені, ви вкотре переконаєтеся, що немає нічого кращого за домашню випічку, приготовлену з любов’ю, якою так приємно поділитися з близькими та рідними.
Галина ГОНОРОВА.
Читайте також: «31 травня: яке сьогодні свято й що не можна робити».
