Курси НБУ $ 41.53 € 48.02
Приготуйте повітряні «булочки  із кісками» за допомогою манної каші

Приємного вам чаювання!

Фото із сайту subota.online.

Приготуйте повітряні «булочки із кісками» за допомогою манної каші

Як зробити тісто пухким, волокнистим, повітряним? Легко!

Завдяки манній каші тісто виходить особливо м’яким і ніби «дихає» в руках. Із цього тіста чудово виходять пиріжки, пироги та булочки. Сьогодні давайте спечемо їх у вигляді кісок – м’яких, ніжних і ароматних, рекомендує Ukr.Media.

Інгредієнти:

      Манна каша:

  • молоко – 300 мл;
  • манна крупа – 2 ст. л.

     Дріжджове тісто:

  • яйця – 2 шт;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 100 г;
  • дріжджі сухі – 9 г;
  • молоко – 150 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • манна каша – 235 г;
  • крохмаль – 150 г;
  • борошно – 550 – 570 г.

     Для оздоблення:

  • жовток + молоко – для змащування;
  • цукрова пудра – для посипки.

Покрокове приготування:

1. Зваріть кашу. У каструлі закип’ятіть 300 мл молока, всипте 2 ст. л. манки, варіть на повільному вогні 5–7 хвилин, постійно помішуючи. Остудіть. Можна взяти готову кашу, що залишилася після сніданку.
2. Змішайте основу для тіста. У великій мисці збийте яйця з цукром і сіллю, додайте дріжджі, розмішайте до однорідності.
3. Додайте інші інгредієнти. Влийте тепле (не гаряче!) розтоплене масло, викладіть остиглу манну кашу, додайте тепле молоко (близько 35–40 °C), всипте крохмаль. Добре розмішайте.
4. Замісіть тісто. Частинами додавайте просіяне борошно, замішуйте тісто, доки воно не стане однорідним. Перекладіть на стіл і місіть ще 5–7 хвилин до гладкості.
5. Дайте піднятися. Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1,5–2 години, щоб об’єм збільшився втричі.

Немає нічого кращого за домашню випічку, приготовлену з любов’ю, якою так приємно поділитися з близькими та рідними.

6. Сформуйте булочки. Готове тісто розділіть на 15 рівних частин, сформуйте кульки. Із трьох частинок сплетіть косу. Повторіть для решти тіста – отримаєте 5 кісок.
7. Розстойка. Викладіть булочки на деко з пергаментом, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. 
8. Випікання. Змастіть булочки сумішшю жовтка з молоком. Випікайте у розігрітій до 180 °C духовці 20–25 хвилин до рум’яності.
9. Остиглі булочки посипте цукровою пудрою і кличте сім’ю пити чай. 

Впевнені, ви вкотре переконаєтеся, що немає нічого кращого за домашню випічку, приготовлену з любов’ю, якою так приємно поділитися з близькими та рідними.

Галина ГОНОРОВА.

Читайте також: «31 травня: яке сьогодні свято й що не можна робити».

Реклама Google

Telegram Channel