Курси НБУ $ 41.32 € 48.20
Записуйте рецепт: помідори, мариновані половинками

Спробуйте – не пошкодуєте!

Фото: apostrophe.ua.

Записуйте рецепт: помідори, мариновані половинками

Кінець серпня – початок вересня: найкращий час для консервування помідорів. А ви закривали їх половинками? Ні? Тоді записуйте рецепт – не прогадаєте

Інгредієнти:

  • 2−2,5 кг помідорів;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 1 морквина;
  • 6 гілочок кропу;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 8 зубчиків часнику; 
  • 4 ст. ложки олії;
  • 4 ч. ложки оцту 9%.

Для маринаду: 

  • 1,5 л води;
  • 5 ст. ложок цукру;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 2 лаврові листки.

З маринованих половинками помідорів узимку можна приготувати салат: розрізати кожну половинку на 2 − 4 частини, додати великі часточки вареної картоплі, червону цибулю та варені яйця.

Маринад: у невелику каструлю налити воду. Додати цукор, сіль, перець, лаврове листя і перець горошком. Довести до кипіння і варити 3 хв. Дати охолонути.

Тим часом ріпчасту цибулю очистити, нарізати кільцями. Моркву очистити, нарізати кружальцями. Кріп і петрушку вимити й очистити від грубих стебел. Часник очистити.

Розкласти у простерилізовані літрові банки кріп і петрушку, кільця цибулі, кружальця моркви і зубчики часнику. Поступово розподілити олію. Помідори вимити, розрізати на половинки і вирізати плодоніжки.

Реклама Google

Розкласти помідори у банки з овочами і спеціями. Залити охололим маринадом і прикрити прокип’яченими кришками. Поставити банки у широку каструлю з гарячою водою (вода має доходити до «плічок») і стерилізувати 10 хв. 

Вийняти, влити у кожну банку з помідорами оцет й одразу закрити кришками. 

Перевернути на складений удвоє рушник догори дном і дати охолонути. За бажання можна замінити частину помідорів свіжими огірками, нарізаними товстими кружальцями, – вийде чудова закуска з дуже яскравим пікантним смаком.

З маринованих половинками помідорів узимку можна приготувати салат: розрізати кожну половинку на 2 − 4 частини, додати великі часточки вареної картоплі, червону цибулю та варені яйця.

Заправити маринадом із банки або сметаною.

Роксоляна ГЕЛЕЙ, wz.lviv.ua.

Зараз також читають: Неймовірний смак: мариновані сливи до м’яса.

Telegram Channel