Спробуйте – не пошкодуєте!
Записуйте рецепт: помідори, мариновані половинками
Кінець серпня – початок вересня: найкращий час для консервування помідорів. А ви закривали їх половинками? Ні? Тоді записуйте рецепт – не прогадаєте
Інгредієнти:
- 2−2,5 кг помідорів;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 1 морквина;
- 6 гілочок кропу;
- 5 гілочок петрушки;
- 8 зубчиків часнику;
- 4 ст. ложки олії;
- 4 ч. ложки оцту 9%.
Для маринаду:
- 1,5 л води;
- 5 ст. ложок цукру;
- 2 ст. ложки солі;
- 5 горошин чорного перцю;
- 2 лаврові листки.
З маринованих половинками помідорів узимку можна приготувати салат: розрізати кожну половинку на 2 − 4 частини, додати великі часточки вареної картоплі, червону цибулю та варені яйця.
Маринад: у невелику каструлю налити воду. Додати цукор, сіль, перець, лаврове листя і перець горошком. Довести до кипіння і варити 3 хв. Дати охолонути.
Тим часом ріпчасту цибулю очистити, нарізати кільцями. Моркву очистити, нарізати кружальцями. Кріп і петрушку вимити й очистити від грубих стебел. Часник очистити.
Розкласти у простерилізовані літрові банки кріп і петрушку, кільця цибулі, кружальця моркви і зубчики часнику. Поступово розподілити олію. Помідори вимити, розрізати на половинки і вирізати плодоніжки.
Розкласти помідори у банки з овочами і спеціями. Залити охололим маринадом і прикрити прокип’яченими кришками. Поставити банки у широку каструлю з гарячою водою (вода має доходити до «плічок») і стерилізувати 10 хв.
Вийняти, влити у кожну банку з помідорами оцет й одразу закрити кришками.
Перевернути на складений удвоє рушник догори дном і дати охолонути. За бажання можна замінити частину помідорів свіжими огірками, нарізаними товстими кружальцями, – вийде чудова закуска з дуже яскравим пікантним смаком.
З маринованих половинками помідорів узимку можна приготувати салат: розрізати кожну половинку на 2 − 4 частини, додати великі часточки вареної картоплі, червону цибулю та варені яйця.
Заправити маринадом із банки або сметаною.
Роксоляна ГЕЛЕЙ, wz.lviv.ua.
Зараз також читають: Неймовірний смак: мариновані сливи до м’яса.
