
Будь-які закордонні оливки із власноруч приготовленими сливами не зрівняються!
Неймовірний смак: мариновані сливи до м’яса
Ця смачна й ароматна закуска чудово доповнить й салати
Завдяки пряному маринаду на основі яблучного оцту, гвоздики, цукру та перцю горошком сливи набувають пікантного смаку та зберігають свою текстуру.
Процес приготування нескладний, але потребує кілька днів настоювання для найкращого результату, наголошує shuba.life.
Процес приготування нескладний, але потребує кілька днів настоювання для найкращого результату.
Інгредієнти:
- слива – 2 кг;
- цукор – 700 г;
- оцет яблучний – 300 мл;
- перець чорний, горошок – 10 шт.;
- лавровий лист – 3 шт.;
- перець духмяний, горошок – 2 шт.;
- гвоздика – 5 шт.
Реклама Google
Спосіб приготування:
Вимийте сливи, дайте стекти на друшляку. Розріжте навпіл і за бажанням вийміть кісточки.
У широку каструлю з іржостійкої сталі викладайте сливи шарами, пересипаючи кожен шар лавровим листом, гвоздикою та чорним перцем горошком.
На середньому вогні розчиніть цукор у яблучному оцті, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Залийте гарячим маринадом сливи, прикрийте каструлю рушником і залиште на кілька годин.
Упродовж наступних 5 днів двічі на день, вранці й увечері, зливайте маринад, кип’ятіть його та знову заливайте сливи.
Каструлю постійно тримайте в холодильнику.
На п’ятий день простерилізуйте банки, щільно складіть у них сливи, залийте гарячим маринадом і закатайте.
Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою або пледом і залиште до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.
Василина СМЕТАНА.
Зараз також читають: Мариновані кавуни на зиму.
