Відкриєте банки взимку – повернете час у серпень!
Мариновані кавуни на зиму
Це – незвичайна, але все більш популярна закуска
Завдяки поєднанню прянощів, оцту та солі, кавуни набувають нового смаку й текстури, стаючи не лише смачним, а й доволі оригінальним доповненням до столу.
Інгредієнти:
- кавуни – 2 кг;
- перець чорний горошком – 6 шт.;
- цукор – 30 г;
- сіль – 15 г;
- оцет – 90 мл.
Спосіб приготування:
Помийте кавун, розріжте навпіл і наріжте його зручними шматочками.
Викладіть підготовлені частини у стерильні банки, залийте окропом і накрийте кришками. Залиште настоятися приблизно на 15 хвилин.
Злийте рідину в каструлю та доведіть її до кипіння. Насипте в банки сіль, цукор, перець горошком і влийте оцет. Залийте гарячою водою і щільно закрийте кришками.
Струсніть банки, щоб перемішати вміст, переверніть догори дном і вкрийте теплим рушником.
Залиште на добу, потім переверніть і зберігайте у темному прохолодному місці.
Галина ГОНОРОВА, recepty.24tv.ua.
Читайте також: «23 серпня: яке сьогодні свято та що не можна робити».
