Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

КРОСВОРД-ГРА ’СЛОВЕСНИЙ ФУТБОЛ’

Напередодні другого кола чемпіонату України з футболу пропонуємо тим, хто над усе любить футбол, провести своєрідну розминку. Пограти у футбол, але словесний...

Під час довгих зимових канікул справжні уболівальники, напевне ж, занудьгували за своєю улюбленою грою. Напередодні другого кола чемпіонату України з футболу пропонуємо їм, і не лише тим, хто над усе любить футбол, провести своєрідну розминку. Пограти у футбол, але словесний.
До речі, така гра , яку ще називають «південно-європейським кросвордом», стає дедалі популярнішою не лише за кордоном, але і в нас. Отож, уявний м’яч на центр?
Правила гри
Гра проходить у два тайми, які розпочинаються з центру поля, де зображено м’яч. Прочитавши визначення, за допомогою олівця прокладайте з центру шлях до воріт, які знаходяться зліва і справа, наносячи удар за ударом, тобто знаходячи потрібні слова, але не згинаючи лінії. Остання буква одного слова є першою для наступного і т.д. Гол зараховується, коли слово закінчується буквою, що «стоїть» у воротах. Після кожного гола м’яч повертається у центр поля. Далеко не всі букви використовуються, аби створити гольову ситуацію.
Визначіть, з яким рахунком закінчився матч.
1-й тайм
Марево у Сахарі — вона частенько душить людей — протилежний катоду — ... Галицький — фізик пов’язаний з електричним опором — верховна рада у євреїв — цю російську групу ніхто не наздожене — не лише посудина для сміття — її можна почути в опері — тібетський бик — Шрьодер у німців — він бачить нас наскрізь — чорне золото — гараж для літака — половина діаметру — вусата риба — бородатий ідеолог комунізму — є такий обласний центр в Україні.
2-й тайм
Країна банків — мудрий князь — той, хто стоїть навпроти — японська гривня — рогатий знак — синяк — одноокий гетьман — і муз. інструмент, і сузір’я — село у туркменів — буква — його штани на всі сторони рівні — начальник студентів — ломиголовка, загадка — національний продукт — княгиня — найтвердіша каменюка — шаховий термін, або матюк — є під палубою на кораблі — коров’ячий звук.
Богдан КЛИМЧУК.
смт Мар’янівка
Горохівського району.


Відповіді на кросворд, опублікований 5 лютого
По горизонталі: 7.”Маринер”. 8.Брекчія. 9.Обол. 10.Сакля. 12.Скрап. 14.Аналог. 17.Персик. 18. Ракурс.19.Амбрім. 23.Сконто. 24. Дункан. 25.Валюта. 28.Харон. 30.Вятка. 31.Кіль. 32.Журфікс. 33.Полонез.
По вертикалі: 1.Фарватер. 2.Індія. 3.Пропан. 4.Обліго. 5.Мелос. 6.Піссарро. 11.Лісиченко. 13. Какафонія. 14.Аксаков. 15.Араб. 16.Громада. 20.Ревю. 21.Акваріум. 22.Каскадер. 26.Олекса. 27.Тюльпа. 29.Неріс. 30.Вобла.
Telegram Channel