Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ТАЛАНТИ ЗЕМЛІ ТУРІЙСЬКОЇ

Радували слухачів під час творчого звіту аматорських колективів та окремих виконавців району

Радували слухачів під час творчого звіту аматорських колективів та окремих виконавців району
Перед початком концерту аматорів щиро привітали заступник голови облдержадміністрації Степан Родич, голова Турійської райдержадміністрації Олександр Дишлюк, а також війт гміни Красностав (Республіка Польща) Януш Корчинський. Вони побажали успіху аматорам сцени. Гостям було вручено сувенір-оберіг роботи народної майстрині Марії Кравчук.
У пролозі з красномовною назвою: «Турійщино моя, пісенна й героїчна! Живи і бережи нескорену красу» прозвучали вірші, які глибоко змалювали образ рідного краю, подвиг нашого району у визволенні України від німецько-фашистських загарбників, 60-у річницю якого ми будемо урочисто відзначати в цьому році. І, як живий символ, — шана ветеранам з усього району, які зайняли передні ряди. Здається, аж світліше стало у тій частині залу від блиску їхніх орденів і медалей. Воістину, це втілення героїки тих вогненних років, а не просто демонстрація регалій.
Програму вели заслужена артистка України, родом з Турійського району, Лариса Мікоян і начальник відділу з питань внутрішньої політики райдержадміністрації Віктор Скулинець.
На сцені — хор працівників державних установ. Це, можна сказати, «новинка сезону». Ним диригує В’ячеслав Левчук — начальник відділу культури райдержадміністрації. А ось перед глядачами — один із народних ансамблів, яких у районі є п’ять, ансамбль народних інструментів під керівництвом Миколи Романчука — викладача музичної школи. Популярну пісню воєнних літ «В лесу прифронтовом» з ліричним піднесенням виконав соліст Олексій Москалюк — луківський селищний голова.
Відомий у районі та за його межами народний аматорський ансамбль української пісні «Срібниця» будинку культури села Соловичі. Це дітище, виплекане Ольгою Михайлівною Антонюк, невтомною аматоркою, вчителькою за професією, наставницею за покликанням. Ольга Антонюк просто заворожує людей, котрі прийшли в самодіяльне мистецтво, своїм бадьорим духом і рухом, хоч зараз уже на заслуженому відпочинку. У неї талант повести за собою, передати величезну любов до народного співу.
Пролітають, ніби самі веснянки, дівчата з танцювального ансамблю з такою гарною назвою «Калиновий цвіт», який організувала Тетяна Книш із селища Лукова. Двічі виходив на сцену вчитель Василь Сукач — володар гран-прі республіканського фестивалю з вокалу серед інвалідів, він зачарував присутніх своїм голосом. Припало слухачам до душі тріо бандуристок з музичної школи у складі сестер Вікторії та Ганни Денисюк і Наталії Яковчук. З успіхом виступали музиканти духового оркестру, хор працівників культури та учнів Дулібівської школи, чоловічий вокальний квартет та жіноча вокальна група районного будинку культури та інші аматори сцени.
Велика, яскрава фольклорна композиція «Від роду до роду», в якій були задіяні народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль “Народна криниця” районного Будинку культури, народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Калинонька» Луківського міського будинку культури, троїсті музики (с. Соловичі), викликала чи не найбільше оплесків.
У фіналі прозвучала пісня-посвята Україні М. Гаденка на слова С. Галябарди «Одна, єдина». У фойє експонувалася виставка творів народних умільців. У концерті взяв участь ансамбль польських артистів гмінного центру культури з Красностава.
На сцену винесли квіти від голови облдержадміністрації Анатолія Француза, голови обласної ради Василя Дмитрука, а також місцевої влади.
Василь РУДИЧ.
Telegram Channel