Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ШУМ ВКОРОЧУЄ ЖИТТЯ

Відомо, що шум викликає в нас агресію, втому, не дає сконцентруватись при виконанні роботи...

Відомо, що шум викликає в нас агресію, втому, не дає сконцентруватись при виконанні роботи. Він є причиною розладу нервової системи, передчасного старіння, на роки вкорочує життя. Люди, які за родом діяльності змушені постійно знаходитись в умовах сильного шуму, частіше страждають від серцево-судинних захворювань, виразок шлунка, не кажучи вже про загрозу глухоти.
Доведено, що кімнатні квіти, які стоять біля радіоприймача, включеного на всю потужність, в’януть. Гул реактивних літаків позбавляє бджіл вродженої орієнтації, через нього випадає пір’я у курей, вони перестають нестися. Люди з давніх-давен борються за тишу. Ще у ХVІ столітті в Англії прийняли закон (який діє й досі), що забороняв чоловікам бити своїх дружин з 9-ої вечора до 6-ої години ранку. Адже дуже серйозним наслідком сильного шуму є хронічне безсоння. Відомо, що собака, якій не дозволяють спати, гине впродовж чотирьох днів. У людей, які ні на хвильку не змикають очей впродовж двох—трьох діб, виникають порушення діяльності центральної нервової системи.
У великих містах тиша стає все більш недоступною, а шум перетворюється в епідемію. Тому в Ізраїлі створили апарат, який нейтралізує шум. Цей винахід називають “третім вухом”. Його розмір — кілька міліметрів і він виконує функцію середнього вуха, відфільтровуючи звуки, які ми хочемо почути. Завдяки “третьому вуху” можна спокійно розмовляти на дискотеці, в цеху. Є й інше “чудо техніки” — кишеньковий глушитель, який дає змогу зменшити звук телевізорів і радіоприймачів у ваших неспокійних сусідів.
Telegram Channel