Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

КРОСВОРД ’ПОРА ВРОЖАЮ’

По горизонталі: 1.Бараболя, наш другий хліб. 4.Сімсот соколят на одній подушці сплять (загадка). 8.Початковий продукт харчування ссавців. 9.Той, хто бере участь у жнивах. 10.Озеро, з якого витікає Голубий Ніл. 14.Те, що є упаковкою для зберігання чи транспортування товарів, продуктів. 16.Російське місто, назване на честь вченого, котрий пропонував не чекати милості від природи, а брати її силою...

По горизонталі: 1.Бараболя, наш другий хліб. 4.Сімсот соколят на одній подушці сплять (загадка). 8.Початковий продукт харчування ссавців. 9.Той, хто бере участь у жнивах. 10.Озеро, з якого витікає Голубий Ніл. 14.Те, що є упаковкою для зберігання чи транспортування товарів, продуктів. 16.Російське місто, назване на честь вченого, котрий пропонував не чекати милості від природи, а брати її силою. 17.Лікарська рослина ... мускусна, пижмачка. 18.Зупинка в дорозі для перепочинку під час походу, подорожі. 20.Набір різних овочів або фруктів в одній банці. 24.Універсальні кліщі, спеціальні плоскогубці. 25.Висушена ягода винограду. 27.Гриб-трутовик. 28.Кінцева частина космічної ракети. 30.Бур’ян з лікарськими властивостями, реп’ях. 32.Споживання їжі, годування. 35.Булочка у вигляді півмісяця. 36.Коричнювато-чорний їстівний гриб, який росте під землею.

По вертикалі: 1.Фрукти чи ягоди, зварені у воді, узвар. 2.Дзвіночок, який чабани вішають на шию тваринам. 3.Частина стебла, на якій міститься плід. 5.Відомий сорт огірків. 6.Трав’яниста рослина родини лободових, що культивується як овоч, листя якого споживають свіжим, вареним і консервованим. 7.Сушені абрикоси. 11. Службова особа, що здійснює нотаріальні дії. 12.Зробити з неї слона — дуже щось перебільшити. 13.Зв’язаний оберемок зрізаних стебел хлібних злаків. 15.Запашний цитрусовий плід жовтогарячого кольору. 19.Старі речі, непотріб, барахло. 21.Солодка фірма зі Львова. 22.Кухонний предмет — металева пластина з пробитими гострими отворами. 23.Птах, який свої яйця відкладає в чужі гнізда. 24.Французький вчений, якого треба згадувати, коли нагріваємо консерви перед закруткою. 26.Водопад у Венесуелі, відкритий в 1935 році. 29.Знаряддя для оранки, рало. 31. Страва або приправа з протертих овочів або фруктів. 33.Хвороба рослин і, на жаль, тварин. 34.Однорічна культурна рослина бобових.
Павло ТАРАСЮК.
м.Володимир-Волинський.
Telegram Channel