Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

НА ЯРМАРКУ В РАТНОМУ

У неділю в Ратному відбувся осінній ярмарок, присвячений Дню працівників сільського господарства...

У неділю в Ратному відбувся осінній ярмарок, присвячений Дню працівників сільського господарства.
Це, до речі, був уже другий такий ярмарок, який організувало районне управління сільського господарства і продовольства за останні три тижні. Свою продукцію привезли в райцентр фермери, сільгоспкооперативи та переробні підприємства. Ряд господарств торгували за помірними цінами насінням багаторічних трав, льону, зернових. Представив свою продукцію Заболоттівський овочесушильний завод. Це підприємство довгий час простоювало, а з приходом нового власника запрацювало. Налагодили випуск маринованих білих грибів та маслюків, пізніше — яблучного соку. Нині виготовляють картопляний крохмаль.
Широкий асортимент консервованої продукції був у гірниківського товариства з обмеженою відповідальністю “Чарівна скарбничка”: різні види пюре, кабачкова ікра, морквяний сік.
Та чи не найбільша черга утворилась біля автомобіля з Рожищенського птахокомбінату за наборами заморожених курячих спинок та яйцями. Справа в тому, що цю продукцію реалізовували за значно нижчими цінами, ніж звичайно. Крім того, підприємство привезло й породистих курок-несучок, яких відпускали теж за помірними цінами — за півторакілограмову курку — 12 гривень. Тому їх брали охоче.
Як і попереднього ярмарку, сільгоспкооперативи не склали конкуренції приватникам, які торгували м’ясом. Тільки чотири господарства взяли участь в ярмарку. Три з них покупцям запропонували яловичину і телятину, і тільки одне — свинину. Причому, кожне привезло лише по одній невеличкій тушці. Зрештою, ажіотажу не було. Якщо сало, скажімо, представник з сільгоспкооперативу “Росія” відпускала ще за прийнятною ціною (по 12 гривень за кілограм), то філейку — по 20—21, тоді як приватник — по 19.
Попереднього ярмарку продавець магазину заводу “Ковельсільмаш” Ніна Кочерещук із задоволенням розповідала, що в ратнівчан особливим попитом користувалися ручні культиватори, сівалки для сівби буряків та моркви, металеві граблі тощо. Тепер я її уже не побачив, як, зрештою, й представників Горохівського цукрового заводу. Можливо, тому що вони попереднього разу, приїхавши на ярмарок, так і не змогли “пробитися” на ринок, де їм було виділено останній ряд. Заїхати туди було неможливо.
Заступник голови райдержадміністрації, начальник райсільгоспуправління Сергій Левківський погодився, що для ярмарку місце вибране не з кращих. Тому пообіцяв, що іншим разом він відбудеться на площі біля фірми “Олеся”. Причому, зазначив, що такі ярмарки стануть традиційними.
Іван КАПІТУЛА.
Telegram Channel