Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

АНАГРАМО-КРОСВОРД ‘НАША ОБЛАСТЬ’

Розгадавши кросворд, у відповідях потрібно змінити букви так, щоб отримати назви сіл і селищ нашої області і вже останні вписувати у клітинки. В дужках позначений район, де знаходиться населений пункт нашої області.

Розгадавши кросворд, у відповідях потрібно змінити букви так, щоб отримати назви сіл і селищ нашої області і вже останні вписувати у клітинки. В дужках позначений район, де знаходиться населений пункт нашої області.

По горизонталі:
1.Ледача учениця або студентка (Рожищенський). 2.Чоловіче ім’я (Турійський). 3.Райцентр Чернівецької області (Турійський). 4.Село Кролевецького району Сумської області (Локачинський). 5.Рубрика газети “Волинь”, попередниця “Торби див і загадок” (“Поле... “) (Любешівський). 6.Збудник хвороби (Володимир-Волинський). 7.”Посуд” свиней (Старовижівський). 8. Коно-самці (Любомльський). 9. Пристрій круглої форми у кабіні водія, який призначений для зміни руху автомобіля (Старовижівський). 10. Птах, який хвалить своє болото (Маневицький). 11. Добрива (Локачинський). 12.Село, тепер частина Житомира (Іваничівський). 13.Дерево (Любомльський). 14.Ліва рука, а ще так кажуть іноді про ліву позицію (Шацький). 15.Оливкові вічнозелені дерева (Ковельський). 16.Стихійне лихо величезних руйнівних морських хвиль висотою до 50 і більше метрів і швидкістю до 1000 км/год. (Горохівський). 17.Латиш, радянський, партійний державний діяч, двічі Герой Соціалістичної Праці (Луцький). 18.Місто-райцентр, станція Орловської області Росії (Локачинський). 19.Ностальгійні болючі почуття за рідною землею емігранта (Ратнівський). 20.Село на Запоріжжі, походить від слова “луг” (Ковельський). 21. ... рукавиці, снопи (спосіб виготовлення) (Ратнівський). 22. Безпосередній вплив на противника силами і засобами з метою його знищення, а ще по воротах, у боксі (Турійський, Любомльський). 23. Інструмент із “зубами” (Горохівський). 24.Прізвище, поширене у Російській Федерації (Рожищенський). 25.”Маска” лукавої людини (Ківерцівський). 26. Сумний настрій (Ківерцівський). 27. Село Житомирщини, походить від слова “радість” (Ковельський). 28.Окремий житловий або інший об’єкт (Ковельський).
По вертикалі: 1.Ним заповнюють балони аквалангіста (Ратнівський). 2.Цифра, яка без інших цифр нічого не варта і до того ж ще малесенького розміру (Ківерцівський, Турійський). 3.Металева ємкість для газу (Любешівський). 4.Льотчик, Герой Радянського Союзу і Герой Югославії (Горохівський). 5.Письменник, який висміює пороки суспільства (Горохівський). 6.Частина хлібини, те саме, що й шматок (Старовижівський). 7.Село Горохівського району (Рожищенський). 8.Ручні гранатомети в збройних силах США, так називалася колись і зброя африканців (Камінь-Каширський). 9.Нагорода (Ківерцівський). 10.Село Ковельського району (Локачинський). 11.Невеличкі “проріхи” волосяного покриву голови людини (Локачинський). 12.Снасті суднового стоячого такелажу, які розкріплюють до бортів мачти і стеньги (Горохівський). 13.Пацієнти лікувального закладу (Локачинський). 14.Невелика за площею територія, вкрита деревами і кущами (Любомльський, Рожищенський). 15.Дохід, не зв’язаний із підприємницькою діяльністю, життя на відсотки (Ратнівський). 16.Особа жіночого роду, яка покидає свій дім і рідний край під час війни (Ківерцівський). 17.Прикраса із XVI століття у вигляді щита або напіврозгорнутого сувою, які були над парадними входами до будинків, на надмогильних плитах і документах (Ковельський). 18.Хімічні розчини (Ковельський). 19.Радянський письменник (1905—1941 рр.), автор спільних із З.Л.Хацревіним популярних документальних повістей (Ковельський). 20. Молоді лісові дерева твердої породи (Маневицький). 21.Дрібний ремонт (Камінь-Каширський). 22.Частина ноги людини (Камінь-Каширський). 23. Місто Чернігівської області, відоме знаменитим з’їздом князів (Рожищенський, Ковельський). 24.Печене тіло птиці (Камінь-Каширський). 25. Керівник общини віруючих в буддизмі (Горохівський). 26.Вигук вартового на посту в нічну пору до незнайомця (Маневицький). 27.Ріка в Казахстані (Горохівський). 28.Дівочі, жіночі прикраси (Старовижівський). 29.Обласний центр України (Любешівський). 30.Село Ковельського району (Рожищенський). 31.Страшні цифри у магазині для безробітного (Старовижівський)
Леонід ПАЛІЙЧУК.
Telegram Channel