Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Як запобігти інтернет-залежності

Волинь-нова

Як запобігти інтернет-залежності

Сьогодні, сидячи за за комп’ютером, можна заробляти, розважатися, відпочивати. Хтось створює свої сайти — бізнес–проекти, хтось відкриває віртуальні магазини, в яких можна купити все, що заманеться. Молодь має змогу дистанційно навчатися. Але буває й таке, що ми витрачаємо чимало часу біля монітора просто так, забуваючи при цьому поїсти або щось важливе зробити

Ігор ВИЖОВЕЦЬ


Здається, увімкнув гаджет лише на хвилину, а вже минула не одна година. І якби ж то час пролетів непомітно за читанням вартісної літератури! Ні, захопився комп’ютерною грою. Це як у відомому анекдоті: «У квартирі вимкнули інтернет, хлопець відводить очі від монітора і каже: «Ого, брате, як ти виріс!»
Насправді такі ситуації зовсім не смішні. Особливо якщо жертвами інтернет–залежності стають діти. Це наче магія, якої важко позбутися. Підлітки засиджуються допізна за комп’ютером і на вимогу батьків вимкнути його вкотре обіцяють: «Будь ласка, ще 5 хвилин». Картаючи за це синів і дочок, задумаймося, який приклад подаємо їм.
Щоб відволікти дитину від інтернету, тато і мама повинні самі менше часу перебувати перед телевізором, вести активний спосіб життя: займатися спортом, частіше організовувати цікаві сімейні розваги, екскурсії, туристичні походи. Але у більшості родин дорослим не до цього. Навпаки, багато хто з батьків і сам уже залежний від своїх сторінок у соціальних мережах. Кожні 15 хвилин зазираємо туди, щоб перевірити, чи є нові повідомлення, відгуки. За допомогою інтернету обмінюємося новинами з друзями, знайомими, вітаємо зі святами рідних, хоча вони чекають нас у гості. Таке спілкування прив’язує, обмежує, воно позбавлене теплоти, щирості, глибоких емоцій, а тому збіднює людину.
Отож навчаймо дітей розрізняти віртуальне і реальне життя. Цінуймо те, що додає здоров’я, зміцнює стосунки у родині — активний відпочинок і живу довірливу розмову, духовне спілкування.
с. Гредьки
Ковельського району. 

Telegram Channel