Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У Луцьку, вкладаючи тротуарну плитку, поки не думають про незрячих і слабозорих людей

Рівняни поділяться досвідом  впровадження  тактильної плитки, яка допоможе  незрячим і слабозорим орієнтуватись в просторі

У межах програми «Зробимо Луцьк доступним», яка реалізовується Волинським осередком ВГО людей із інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», в четвер, 26 жовтня, о 10 годині, в залі засідань ЦНАП, що на вулиці Лесі Українки, 35, відбудеться навчально-практичний семінар для представників органів місцевого самоврядування, ЖКГ та шляхо-експлуатаційних організацій  із впровадження в Луцьку тактильної плитки, яка допоможе  незрячим і слабозорим орієнтуватись в просторі.



При реконструкції тротуарів пішохідних переходів в Луцьку не кладеться тактильна плитка, яка для незрячих і слабозорих людей є дуже важливим елементом доступності.



При реконструкції тротуарів пішохідних переходів в Луцьку не кладеться тактильна плитка, яка для незрячих і слабозорих людей є дуже важливим елементом доступності. Вона попереджає їх про наближення небезпеки.


Своїм досвідом із впровадження цього елементу доступності поділиться  радник Рівненського міського голови з питань людей із інвалідністю, керівник Рівненського осередку ВГО людей із інвалідністю по зору "Генерація успішної дії» Петро Поліщук.


Окрім цього, буде проанонсовано  акцію із радником Луцького міського голови Ігором Поліщуком, який, аби солідаризуватись з незрячими та перевірити Луцьк на доступність інфраструктури міста, проведе повний робочий день із зав’язаними очима.


У заході візьмуть участь:


Поліщук Ігор Ігорович – радник Луцького міського голови;


Недопад Григорій Вікторович – перший заступник Луцького міського голови; Рачков Олександр Леонідович – заступник Луцького міського голови;


Крась Юрій Ігорович — директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради; Майборода Вікторія Марківна — директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради.


Довідково. Тактильну плитку можна розміщувати як на вулиці, так і в приміщеннях. Адже незрячі люди вимагають координації в просторі в будь-якій ситуації. Основне завдання, яке виконує плитка для незрячих, – це убезпечити людину від небезпеки отримання травми. У навколишньому світі для слабозорих людей можуть нести небезпеку такі буденні речі, як сходи, тротуари і кути будівель. Завдяки тому, що тактильна плитка може бути різної форми, люди з поганим зором зможуть самостійно зрозуміти, куди їм йти далі, всього лише ступивши на рельєфну поверхню. Крім попереджуючої функції, плитка також інформує людину. Тобто її використовують, як дорожній покажчик для сліпих людей.

Telegram Channel